DEČAK NAŠAO PIŠTOLJ U KUĆI, PA PUCAO U BRATA Otac dece se brani: "Nije znao da je pravi"
Foto: Alo/shutterstock

Jednogodišnji dečak u Teksasu podvrgnut je operaciji nakon što mu je četvorogodišnji brat nenamerno pucao u nogu nakon što je u utorak uveče u njihovoj kući u Hjustonu pronašao neobezbeđen pištolj, saopštile su vlasti.

Šerif okruga Haris Ed Gonzales rekao je na Tviteru da je jednogodišnjak prebačen u bolnicu sa ranom od vatrenog oružja nakon incidenta, ali da se očekuje da će preživeti.

Otac dece rekao je da on nije bio kod kuće u vreme pucnjave, ali majka dece jeste. On je rekao da četvorogodišnjak voli da se igra sa oružjem i verovatno nije znao da je pronašao pravi, koji je pripadao rođaku koji boravi u kući.

Major šerifa okruga Haris Saul Suarez pozvao je vlasnike oružja da pravilno obezbede svoje vatreno oružje od svoje dece tokom konferencije za štampu u utorak.

"Želim da iskoristim ovo vreme da podsetim zajednicu da bude odgovorna kada je u pitanju oružje. Uverite se da ih obezbeđujete, posebno kada su deca u kući", rekao je Suarez.

U SAD je do sada ove godine bilo najmanje 113 nenamernih pucanja dece u SAD, što je rezultiralo sa 47 smrtnih slučajeva i 68 povređenih. Ovaj incident dolazi samo dva meseca nakon slične slučajne pucnjave u okrugu Haris, gde je trogodišnjakinja ubila svoju četvorogodišnju sestru nakon što je pronašla pištolj svojih roditelja.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading