"ON JE ŽRTVA" Drama u Hirošimi, premijeri se dohvatili za guše, Meloni mu nije ostala dužna!
Foto: AP/Japan Pool via AP

Na Samitu Grupe najrazvijenjih zemalja (G7) dogodila se prepirka između premijera Kanade i Italije Džastina Trudoa i Đorđe Meloni.

Trudo je kritikovao Meloni pred televizijskim kamerama uoči razgovora iza zatvorenih vrata, a "Blumberg" navodi da je italijanska premijerka bila vidno iznervirana njegovim izjavama.

"Kanada je zabrinuta zbog pozicija koje Italija zauzima u pogledu LGBT prava, ali radujem se razgovoru sa Vama", poručio je tada Trudo, a u saopštenju koje je izdala njegova kancelarija navodi se da je premijer pokrenuo to pitanje i tokom sastanka, dodajući da je Meloni branila stav svoje vlade rekavši da ona sledi sudske presude u vezi sa LGBT pitanjima.

Japan Pool via AP

 

 

Vlada Đorđe Meloni je u januaru zatvorila rupu u zakonu koja je gradonačelnicima i opštinskim zvaničnicima dala ovlašćenje da daju zakonsko starateljstvo istopolnim parovima. Sada je to pravo ograničeno na biološke roditelje, što je izazvalo proteste grupa za prava LGBT zajednice.

Upitana o komentarima kanadskog premijera, a pre nego što je napustila Japan, Meloni je ocenila da je Trudo "žrtva lažnih vesti".

Istakla je da je Trudo bio "malo brzoplet" u svojim komentarima, ali da je nakon što su razgovarali verovatno shvatio da ono što se piše o njoj ne odgovara stvarnosti. Meloni je dodala da nije promenila nijedan postojeći zakon o LGBT pitanjima.

Italijanski zakon ne priznaje roditelje istog pola, a Meloni je ranije rekla da svako dete ima pravo na majku i oca i da ljudi koji se identifikuju sa drugim polom od onog koji im je dodeljen pri rođenju postaju žrtve ideologije.

"Biti muškarac ili žena je ukorenjeno u onome što jesmo i ne može se promeniti", navela je italijanska premijerka u martu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading