ŠIZOFRENIČAR (52) ODSEKAO SVOJ PONOS Rekao je da su mu glasovi u glavi rekli da to uradi
Foto: Alo/printscreen

Deleći krvave detalje incidenta u medicinskom časopisu, hirurzi u Indiji objavili su kako je jedan neimenovani 52-godišnjak ostao sa patrljkom. Tamo se navodi da je čovek, koji je prestao da uzima lekove, nije došao u bolnicu do 16 sati nakon što je sam sebi amputirao ponos.

Lekari su rekli da muškarac iz Pune "nije imao samoubilačke namere".

Međutim, on je svoj postupak pripisao „glasovima u glavi koji su mu govorili da odseče penis ili da se na neki drugi način suoči sa strašnim posledicama“.


Pišući u "Open Journal of Clinical and Medical Case Reports", doktori sa Bharati Vidiapeeth Medical College u Puni rekli su da mu je koža skrotuma izbačena iz korena penisa.

Lekari su čoveka hitno odvezli u operaciju kako bi mu očistili ranu, a da bi ga operisali morali su da ga uvedu u totalnu anesteziju.

Posle sedam dana u bolnici, muškarac je otpušten.

Provere 20 dana nakon operacije pokazale su da rana dobro zarasta. Kako navode, pacijent nije prijavio nikakve druge komplikacije i mogao je da urinira.

Pišući u časopisu, oni su naveli da je amputacija penisa koju je osoba sama sebi nanela poznata i kao Klingsorov sindrom  „redak oblik fizičkog samopovređivanja koji potiče od psiholoških anomalija“.

Dodali su: „To se ne predstavlja samo kao hitna hirurška intervencija, već ima i potencijal da pogorša psihološku tegobu pacijenta i izazove za samozbrinjavanje.“

Klingsorov sindrom je prvi put zabeležen u medicinskoj literaturi 1990-ih i od tada je retko dokumentovan, sa manje od 30 zvaničnih izveštaja.
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading