Na pozajmicu od 300 hiljada za pet godina uzeo 400.000 evra kamate
Foto: Shutterstock/ My Agency

Budvanska policija je, kako se navodi u saopštenju, postupajući po naredbi nadležnog sudije, juče pretresla stan i vozila koje koristi M.Z, prenosi "RTCG".

"On je kako se sumnja, delo koje mu se stavlja na teret izvršio na štetu jednog lica, kojem je tokom prethodih pet godina (od 2018. do kraja 2022. godine) davao na zajam novac i pri tom dogovarao nesrazmernu imovinsku korist", navodi se u saopštenju Uprave policije.

M.Z. je oštećenom, kako su kazali, u toku pet godina pozajmio 300.000 eura pa na taj iznos obračunavao mjesečnu kamatu od 8 do 10 odsto.

"On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura. Osumnjičeni je oštećenog, na dan kada je lišen slobode, dužio za iznos od 300.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnice", kazali su iz Uprave policije.

Po nalogu tužioca M.Z. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zelenaštvo i danas će biti sproveden tužiocu na dalje postupanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading