policijski džip
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Vijesti Online

To tvrde izvori "Vijesti" upućeni u slučaj, nakon što je juče policija uhapsila Budvanina M. Z. (44) koji se sumnjiči za zelenaštvo.

Sagovornici lista objašnjavaju da je Budvanin iz dobrostojeće porodice, nagomilao dugovanje od nekoliko miliona evra, a koje sada kamataši pokušavaju da naplate preteći njegovoj porodici.

Navodno policija ima i spisak zelenaša – do sada su uhapšene dve osobe od kojih je uzeo novac na kamatu.

Nakon jučerašnjeg hapšenja, iz Uprave policije saopšteno je da je obavljen pretres stana i vozila koje koristi osumnjičeni.

Njega, kako piše, terete da je jednoj osobi, od 2018. do kraja 2022. godine, davao na zajam novac i dogovarao nesrazmernu imovinsku korist.

“M. Z. je oštećenom, u naznačenom vremenskom periodu, davao na pozajmicu različite novčane iznose, u ukupnom iznosu od 300.000 eura, a koji su predstavljali glavnicu duga i na njih je obračunavao kamatu na mesečnom nivou od 8 – 10%. On je od oštećenog, na ime ugovorene kamate, svakog meseca naplaćivao različite iznose, na koji način je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 400.000 eura”, saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni je oštećenog, dodaju, na dan kada je uhapšen, dužio za iznos od 300.000 evra, na ime neisplaćenih kamata i glavnice.

Po nalogu postupajućeg tužioca, M. Z. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo – zelenaštvo i sproveden je tužiocu na dalju nadležnost.

Krajem aprila uhapšen je i M. I. (34), koji je takođe Budvaninu davao novac na kamatu.

Sumnjiči se da je krivično delo počinio tokom 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine u Budvi, kada je, kako se sumnja, davao novac na zajam i pri tom takođe dogovorao nesrazmernu imovinsku korist.

“On je jednom oštećenom licu davao na pozajmicu različite novčane iznose u visini od 1.500 do 20.000 eura, u ukupnom iznosu od 146.500 eura, koji su bili kao glavnica, te na njih obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8-10%, na koje predate iznose je u navedenom periodu, a na ime ugovorene kamate, svakog meseca naplaćivao različite iznose”, saopšteno je iz policije.

Na taj način, M. I. je, kako navode iz Uprave policije, sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 270.000 eura, te ga “na današnji dan duži za novčani iznos od oko 150.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica”.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading