Čudovište iz Loh Nesa
Foto: Printscreen/VIA ASSOCIATED PRESS

Centar iz Loh Nesa u Škotskoj poziva „lovace na čudovišta i volontere da se pridruže u, kako se naziva, najvećoj potrazi za čudovištem iz Loh Nesa od 1970-ih.

Atrakcija za posetioce saopštila je ove nedelje da će moderna tehnologija, poput dronova koji proizvode termalne slike jezera, „pretraživati vode na način koji nikada ranije nije urađen“.


Nova potraga smatra se najvećom te vrste od kada je istražni biro Loh Nesa proučavao jezero u potrazi za znakovima mitske zveri 1972. godine. Loh Nes centar se nalazi u starom hotelu Drumnadrochit, gde je 1933. menadžer Aldie Mackai prijavio da je primetio „vodenu zver“ u jezeru, najvećem telu slatkovodne vode po zapremini u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Priča je pokrenula trajnu svetsku fascinaciju pronalaženjem neuhvatljivog čudovišta, pokrećući prevare i stotine izveštaja očevidaca. Brojne teorije ili objašnjenja su izneta tokom godina, uključujući da je to stvorenje možda bilo plesiosaurus, praistorijski morski gmizavac, džinovske jegulje ili čak cirkuski slonovi koji plivaju.

Centar za Loh Nes saopštio je da će njegov tim rasporediti dronove opremljene infracrvenim kamerama kako bi mogli da proizvode termalne slike vode iz vazduha. Hidrofon će se takođe koristiti za detekciju akustičnih signala ispod vode. Od volontera će se tražiti da paze na bilo kakve pauze ili druge pokrete u vodi, uz uputstva stručnjaka o tome na šta treba da paze i kako da zabeleže nalaze.

„Nadamo se da ćemo inspirisati novu generaciju entuzijasta Loh Nesa“, rekao je Alan Mekena.

BONUS VIDEO 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading