Ratno stanje u Izraelu
Foto: Tanjug/Tanjug/Ohad Zwigenberg (STF)

"Nema ofanzive u stambenim naseljima Pojasa Gaze. Ono što je bilo na Putu Salah al Din bio je upad nekoliko tenkova i vojnog buldožera okupacione vojske sa otvorenog poljoprivrednog područja", objašnjava se u saopštenju. Prema navodima kabineta, izraelski tenkovi su napali dva civilna vozila, ali su ih palestinske naoružane grupe primorale da se povuku.

Ranije su palestinski očevici na čije izjave se poziva BBC rekli da su izraelski tenk i oklopno vozilo presekli danas put od severa ka jugu Pojasa Gaze, čime su se približili gradu Gazi. Tenkovi su vođeni kod Puta Salah-al-Din, u blizini raskrsnice Karni-Necarim, zbog čega se mislilo se možda radi o napredovanju ka najvećem gradu palestinske enklave.

BBC navodi da video snimak, koji kruži društvenim mrežama, pokazuje automobil koji izvodi zaokret kada mu prilazi tenk, otvara vatru i uništava vozilo.

"Automobil je uništen, cela porodica je pobijena", viče jedna osoba na mestu nesreće, dok beži i viče ostalim vozilima da se okrenu nazad. Portparol izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari odbio je na jutarnjem brifingu da da više informacija o tenkovima.

Put Salah-al-Din je jedna od dve rute koje Palestinci sa severnog dela Pojasa Gaze koriste da se evakuišu na jug, kako je zahtevao Izrael. Mnogi su ga koristili, jer alternativni priobalski put se smatra opasnim, pošto je u dometu izraelske mornarice.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading