"ŠTA STE REKLI?" Zaharova se obrušila na Izrael: Gde su?
Foto: EPA/Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Izjava izraelskog ministra za Jerusalim i nasleđe jevrejske države Amihaje Elijahua o mogućnosti nuklearnog udara na Pojas Gaze otvara ogroman broj pitanja, uključujući i to da li Izrael ima nuklearno oružje, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Komentarišući reči izraelskog zvaničnika, da je "jedna od mogućnosti da se baci nuklearna bomba na Pojas Gaze", Zaharova je navela da je ta izjava izazvala oštru reakciju širom sveta.

"Ovo je pokrenulo ogroman broj pitanja. Prvo pitanje - izgleda da smo čuli zvaničnu izjavu da Izrael ima nuklearno oružje? U skladu sa tim, pitanja na koja svi traže odgovor su: gde su međunarodne organizacije, gde je IAEA, gde su inspektori?", kazala je Zaharova u emisiji "Solovjev uživo".

Izjavu izraelskog ministra osudio je i ministar spoljnih poslova Irana Hosein Amir Abdolajan, koji je pozvao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija i Međunarodnu agenciju za nuklearnu energiju (IAEA) da preduzmu hitne mere koje bi dovele do denuklearizacije Izraela.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading