KNEŽEVIĆ KOMENTARISAO NAJAVU DUŠKA MARKOVIĆA DA OSNIVA PARTIJU: Evo šta to znači za DPS
Alo

“Zaista moram da budem iskren: od Spajića i svih ostalih funkcionera Evropa sad to nisam čuo, niti sam čuo da ćemo se zaduživati kako bi se povećale plate i penzije”, poručio je Knežević, u emisiji na "A plus" televiziji.

Ponovio je da je ZBCG u svom koalicionom sporazumu bila kategorična da nema prodaje nacionalnih resursa.

“Tradicionalan sam što se tiče ekonomije. Nema prodaje nacionalnih resursa i od toga se ne mogu finansirati nikakvi programi, pa ni Evropa sad”, zaključio je Knežević.

Knežević je kazao da najava da će bivši premijer Duško Marković da osnuje novu partiju znači kompletno rasulo DPS-a.

“Marković je malo zakasnio sa osnivanjem stranke. Godinama je bio šef UDBE, a sada govori o građanskom bloku i evropskim integracijama. Mislim da je zakasnio malo sa osnivanjem stranke, to se radi pre izbora. On je u DPS-u totalno marginalizovan, isključen je čak iz glavnog odbora. DPS je u ozbiljnim problemima, a Marković će verovatno odlučiti da napravi koaliciju sa Raškom Konjevićem”, smatra Knežević.

Govoreći o popisu kazao je da ne vidi razlog zašto bi se isti održao na proljeće 2024. godine.

“Popis je zakonska obaveza i trebao je da se održi još pre dve godine. Danas nakon sastanka sa premijerom Milojkom Spajićem bilo je različitih izjava od Damira Šehovića, Fatmira Đeke, ali na to smo već i navikli”, kazao je Knežević.

Podsetio je da su ranije popise, kako tvrdi, sprovodili DPS i njihovi koalicioni partneri.

“Tad popis od nas niko nije bojkotovao. DPS popis sada targetira kao nešto antiustavno. Mislio sam da tamo ima ozbiljnih ljudi, a sad mi liče na putare koji se iznenade kad padne sneg u januaru. Ne vidim zašto se od popisa pravi deseta ofanziva i odbrana Crne Gore i svi ti narativi ugroženosti koje slušamo od 2020. godine “, dodao je Knežević.

Govoreći o DPS poslanicima u Skupštini Crne Gore, Knežević je kazao da su nekadašnji poslanici Mevludin Nuhodžić, Obrad Mišo Stanišić i ostali sami “Aristoteli i Sorbona” za današnje mlade poslanike ove partije.

“Videli ste njihov performans u Skupštini. Stavili su crne marame na mikrofone i napravili Čepurke od njihovih poslaničkih klupa. Time samo pokazuju svoju nemoć i žele da skrenu temu sa korupcije i kriminala kojima su bestragali ovu zemlju. Verujte da ih poznajem odlično. Pričaju o četničkim vojvodama, a više je potomaka četnika u Klubu DPS-a i više je šubara u njihovim kućama, nego u Muzeju Draže Mihailovića u Beogradu “, kazao je Knežević.

O partijskom zapošljavanju: Ako sam gde intervenisao, to su bile socijalne kategorije

Pomenuvši temu partijskog zapošljavanja, Knežević tvrdi da iz svoje porodice nikog nije zaposlio.

“Nisam zaposlio ni suprugu, ni brata, ni majku, ni brataničine. Ne kažem da nije bilo isključivosti što se tiče zapošljavanja, ali u mnogo manjoj meri nego što je to činio DPS. A ako sam ja negde intervenisao, to su uglavnom bile socijalne kategorije: čistačice, čuvari i ostali ljudi koji nisu mogli ostvariti radni angažman ni na mesec dana. Zvao sam i pomagao isključivo crnogorsku sirotinju i nisam gledao čak ni partijsku pripadnost”, tvrdi Knežević.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading