ilon mask
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Američki milijarder i izvršni direktor kompanije Iks Ilon Mask rekao je da ne možemo 'odbaciti mogućnost nuklearnog rata' koji bi mogao da 'vrati ljudski napredak u kameno doba'.

Mask (51) je razgovarao jsa Leksom Fridmanom, rusko-američkim kompjuterskim naučnikom i piscem, na temu eskalacije sukoba širom sveta koji su kulminirali još jednim velikim ratom.

„Mislim da ne treba da zanemarimo mogućnost nuklearnog rata. To je civilizacijska pretnja“, rekao je Mask Fridmanu.

On je priznao da su šanse „prilično male“, ali s obzirom na pogoršanje sukoba u Evropi i na Bliskom istoku, izgleda da je još jedan svetski rat verovatniji nego što je bio u prethodnim decenijama.

„Očigledno, globalni nuklearni rat ima veliki potencijal da okonča civilizaciju, možda trajno, ali svakako da ozbiljno rani i možda vrati ljudski napredak u kameno doba ili tako nešto“, rekao je Mask.

Tramp: Treći svetski rat je „veoma blizu“

Njegovi komentari dolaze nedugo nakon što je Donald Tramp upozorio da je Treći svetski rat „veoma blizu“. Na Samitu o slobodi u Floridi u SAD, prošle nedelje bivši predsednik je govorio o svojim planovima ako pobedi na izborima u 2024. godine.

Ovaj 77-godišnjak je rekao: „Obećavam vam ovo kao predsednik. … Ja ću obnoviti mir, i da, ja sam jedini koji će sprečiti Treći svetski rat jer smo veoma blizu Trećeg svetskog rata.”

„Izrael, Ukrajina - to se nikada ne bi dogodila pod Trampovom administracijom“, dodao je on, prenosi Dejli Star.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading