NA BOŽIĆNOJ ZABAVI UBIJENO 10 LJUDI Napad izveden u trenutku kad su gosti odlazili sa proslave
Foto: Tanjug

Državno tužilaštvo je saopštilo i da su još četiri osobe poginule u pucnjavi u gradu Salamanka, ne navodeći okolnosti tog napada, prenosi AP. Lokalni mediji su preneli da je smrtonosni napad u Salvatijeri izveden u nedelju ujutru u trenutku kada su gosti napuštali salu za proslave.

Država Gvanahuato je od ranije poprište krvavih sukoba između narko kartela Halisko i lokalnih bandi koje podržava kartel Sinaloa i već dugo taj deo Meksika ima najveći evidentirani broj ubistava.

Takođe u nedelju, u karipskom primorskom letovalištu Tulum, tri muškarca su ubijena iz vatrenog oružja, a četiri osobe su ranjene u napadu na jedan kafe-bar, potvrdile su vlasti.

Državno tužulaštvo je saopštilo da je preliminarna istraga pokazala da je pucnjava, po svemu sudeći izazvana "zbog spora u vezi sa prodajom droge".

Početkom ove godine, američki Stejt department izdao je upozorenje Amerikancima koji putuju u Meksiko da budu obazrivi, posebno u večernjim satima i naročito u meksičkim karipskim odmaralištima kao što su Kankun, Plaja del Karmen i Tulum.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading