dnp
Foto: Printscreen/YouTube/Demokratska Narodna Partija

“Ni korak nazad – to je poruka kongresa. Hrabro, dostojanstveno i iskreno pre svega prema građanima i političkim subjektima. Ono što je bitno da pored reizbora predsednika partije Milana Kneževića, usvojena je i deklaracija”, kazala je ona.

Između ostalog, dodaje,  u deklaraciji se navodi da DNP insistira na izgradnji društva socijalne pravde i jednakosti, koja podrazumeva borbu protiv siromaštva nezaposlenosti i ekonomske eksploatacije.

“U deklaraciji se navodi da ćemo raditi na snaženju institucija, imunih na kriminal i korupciju. DNP će intenzivirati borbu da srpski jezik kako većinski bude u Ustavu kao službeni. Insistiraćemo na izmeni himne i dopuni državnih obeležja, u cilju kompromisnih rešenja koje bi bilo prihvatljivo ubedljivoj većini. Izražavamo punu podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim eparhijama. Podržaćemo saradnju sa državama regiona, posebno sa Srbijom”, navodi Todorović.

Prema njenim rečima, DNP podržava ulazak Crne Gore u EU, ali istovremeno iskazuje spremnost za razvoj odnosa sa Ruskom federacijom, Kinom i SAD-om.

DNP će, dodaje, u okviru 44. vlade insisitirati na razvoju socio – ekonomskog progrrama za najsiromašnije građane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading