marko kovačević namešta sat tokom intoniranja crnogorske himne
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/Portal Antena M

Iz DNP-a u najoštrije osudili medijsko “tužilačku hajku” na Marka Kovačevića koja je već, kako kažu, “dobila kontekst groteskne sudanije apsurdnije i od Kafkinog “Procesa””.

“U trenutku kad je država metastazirala od SKY aplikacija, crnogorsko tužilaštvo se pretvorilo u ideološku miliciju koja posmatra i najmanji tik na licu ili rukama Srba iz Crne Gore, i vidi isključivo ono što želi da vidi. I pored pojašnjenja Marka Kovačevića, tužilaštvo je protiv njega formiralo predmet, da s pravom postavljamo pitanje, da li je nakon Mila Božovića, sad na meti Marko Kovačević, pošto su već sedam godina mete Andrija Mandić i Milan Knežević“, saopštili su iz DNP-a.

Postaje više nego očigledno, prema njihovim rečima, da je tužilaštvo dobilo zadatak da u gradovima gde su gradonačelnici iz koalicije “Za budućnost Crne Gore”, kako ističu, “ovakvim montiranim postupcima izaziva krizu vlasti, da se s pravom pitamo ko je sljedeći”?"

“A u međuvremenu odlomci iz SKY aplikacija u kojima se spominju junaci Đukanovićeve vladavine, uključujući i samog Mila Đukanovića, najbolje govore o tome da tužilaštvo više zanima položaj srednjeg prsta Marka Kovačevića, nego da sasluša Mila Đukanovića, Zorana Lazovića, Veselina Veljovića, Milana Roćena i ostale “čuvare crnogorskog poštenja””, dodaju iz partije.

A pošto je položaj ruku glavno krivično djelo u Krivičnom zakoniku, iz DNP-a su skrenuli pažnju “objektivnom i nepristrasnom” tužilaštvu na položaj obe ruke predsednika Jakova Milatovića prilikom intoniranja himne.

“Ako je Marko Kovačević procesuiran zbog položaja srednjeg prsta, onda po istoj analogiji treba da bude procesuiran i Jakov Milatović zbog položaja obije ruke. Ukoliko želite na isti način tumačiti položaj ruku Jakova Milatovića kao što je tumačeno u slučaju Marka Kovačevića, onda je asocijacija još eksplicitnija i sirovija”, naveli su iz DNP-a.

Ovoliki stepen apsurdnosti, smatraju u partiji, koji upražnjava crnogorsko tužilaštvo u stvari “najbolje govori o njihovoj nespremnosti da se uhvate u koštac sa stvarnim problemima crnogorskog društva”.

“Organizovanim kriminalom i korupcijom. I da će se baviti svim i svačim osim onim što od njih očekuju građani a za šta su izabrani. A pošto se približava 13. jul naš najznačajniji državni praznik, pozivamo sve naše funkcionere na oprez, jer nemamo dilemu, da ako se neko od njih tog dana s tri prsta počeše po glavi biće ekspresno osuđen odsijecanjem čitave šake”, zaključuju iz DNP-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading