Nemačka
Foto: Alo/Printcsreen

Ovako Kako pišu tamošnji mediji, bilans sa dočeka Nove godine u Berlinu: 300 uhapšenih, do sada 15 povređenih policajaca i dvoje mrtvih.

Inače, u Berlinu je u novogodišnjoj noći bilo u pokretu 4.000 policajaca.

Ovako je izgledalo stanje na ulici:

Vatrogasna jedinica je utrostručila svoju snagu: akcija je postepeno okončana od 7 sati ujutru.

Podsetimo, u Koblencu je mladić (18) poginuo kada je eksplodirala petarda. Mere reanimacije koje su odmah započete nisu pomogle

Do jutra je goreo veliki požar širom Berlina. U Berlinu postoji nekoliko zona zabrane petardi. Policija u novogodišnjem prepodnevu donosi pozitivan privremeni zaključak u odnosu na prošlu godinu: U novogodišnjoj noći do sada nije bilo ozbiljnijih incidenata. Kako navode u vatrogasnoj službi, doček Nove godine bio je mirniji nego prošle godine.

Inače, kako piše berliner-zeitung, 27 ljudi povređeno petardama u UKB-u u Berlin-Marcanu, i oni su u bolnici. 

A u ulici Pablo Pikaso u Hoenšenhauzenu, u novogodišnjoj noći u nesreći je udario automobil u drvo. Automobil je sleteo na krov. Jedan zatvorenik je sa povredama prevezen u bolnicu, piše vatrogasna služba na Ks. Uzrok nesreće je nejasan.

Podsetimo, mladi su se pobunili noću u okrugu Lihtenrade. Kažu da su pucali vatrometom na sve što se pomera. Policija je uhapsila 18 osoba. Do haosa je došlo kada su stotine, uglavnom mladih, napali jedni druge petardama i novogodišnjim raketama usmeravajući ih direktno jedni na druge, a potom i na policiju.

BONUS VIDEO


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading