Vojska SAD
Foto: Printscreen/VOJSKA SAD

Vežba je održana na području Tuzle i Brčkog, a na fotografijama možete videti kako je to izgledalo iz kokpita jednog od F-16.

Vojska SAD

VOJSKA SAD

 

 

Ova bilateralna obuka, kako je ranije saopšteno iz Ambasade SAD-a u BiH, predstavlja primer napredne saradnje koja doprinosi miru i sigurnosti na Zapadnom Balkanu, te pokazuje posvećenost Sjedinjenih Američkih Država očuvanju teritorijalne celovitosti Bosne i Hercegovine, suprotstavljajući se antidejtonskim i secesionističkim aktivnostima.

Vojska SAD

VOJSKA SAD

 

 

SAD ističu da Ustav Bosne i Hercegovine ne dopušta pravo na secesiju i da će delovati ako bilo ko pokuša promeniti ovu osnovnu odrednicu Dejtonskog sporazuma.

Vojska SAD

VOJSKA SAD

 

 

Ova obuka je deo nastojanja američkih snaga da razmenjuju taktike, tehnike i procedure sa OSBiH. Misiju je podržao i avion KC-135 Stratotanker koji je pružio vazdušno punjenje za F-16 iznad entiteta Republika Srpska u Bosni i Hercegovini.

Podsetimo, dok su nebo pod kojim je obeležavala rođendan preteći parali američki avioni F16, uz pojačane težnje da joj se oduzme imovina i samim tim teritorija, da se spolja i iznutra razvrgne Dejtonski sporazum, a ona praktično utopi u unitarnu BiH, Republika Srpska proslavila je 32. rođendan i ušla možda i u sudbonosnu godinu po svoj opstanak.

Vojska SAD

VOJSKA SAD

 

 

Pred rukovodstvom u Banjaluci je najveći test do sada da odoli pritiscima zapada i njihovih podizvođača iz Sarajeva, koji su nasleđenim kmetskim mentalitetom zvuk lovaca iz SAD dočekali u ekstazi nadajući se da će im kolonijalni upravnici ostvariti decenijski san - da Republika Srpska nestane, prenose "Novosti".

republika srpska

YouTube/ Radio-televizija Vojvodine

 

 

Kako će se razvijati situacija u RS, u velikoj meri će zavisiti i od izbora na skoro svim krajevima sveta ove godine. A, ponajviše od glasanja upravo u Sjedinjenim Američkim Državama, posebno ako se uzmu u obzir "specijalne veze" koje Milorad Dodik ima sa Stivom Benonom, čovekom koji je osmislio kampanju bivšeg lidera SAD Donalda Trampa i koji je u prvih sedam meseci njegovog mandata bio glavni strateg u Beloj kući. Konkretno, procenjuje se da bi presija prema Banjaluci s one strane Atlantika bila mnogo manja ukoliko Džozef Bajden izgubi vlast.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Darko

10.01.2024 12:26

Od Vučića i Dodika, dok čekaju da Rusi pobede, ne može drugo da se očekuje nego opet neko bombardovanje ili uvođenje sankcija. Svojom arogancijom, prkosom, ističući svoj zakompleksani ego, zaborave na svoj narod, koji od njih očekuje mir, suživot, kompromisna rešenja a ne rat.