Poljoprivrednici
Foto: AP/Monika Skolimowska (SUB)

Parola demonstranata glasi "Zaustavimo nepravdu i glad – ojačajmo prava farmera po celom svetu", a demonstranti planiraju da se traktorima provozaju po gradu i marš završe kod kancelarije nemačkog kancelara Olafa Šolca.

TASS prenosi su poljoprivrednici nemačkom ministru poljoprivrede jutros predali protestnu notu i da je na ulicama trenutno nekoliko hiljada ljudi.

Dopisnik ovog medija javlja da se na ulicama čuju parole "Dobroj hrani potrebna je budućnost – za seosku i organsku poljoprivredu, bez GMO!" i "Umorni smo od agroindustrijskog kompleksa!" i niz drugih.

Protesti su počeli oko 12.00 časova po srednjoevropskom vremenu.

Pojedini učesnici protesta obučeni su kao pčele ili krave i drže zastave ekoloških organizacija, a ceo događaj ispraćen je glasnim bubnjevima i muzikom gajdi.

Nekoliko metara od ovih aktivista nalaze se traktori i kombiji, kojih je ujutru stiglo oko 40-50. Na natpisima koji oni nose, između ostalog, piše i "Seljaci su bitniji od korporativnih interesa!", javlja dopisnik TASS.

Prošli protesti poljoprivrednika, podsetimo, održani su 15. januara, kada je prisustvovalo 10.000 ljudi.

Predsednik nemačkog udruženja poljoprivrednika rekao je tom prilikom da skupovi neće prestati sve dok vlasti ne odustanu od namere da povećaju poreze. Poljoprivrednici su pripretili i novim velikim protestima 22. januara, ukoliko vlasti ne ispune njihove zahteve. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading