KNEŽEVIĆ: Nemam nameru da budem potpredsjednik Vlade
Alo

“Borio sam se celog života za principe, a ne za funkcije. Možda bi mi bilo lakše da sam radio drugačije, ali ja sam odabrao ovaj teži put i ne kajem se zbog toga”, poručio je Knežević.

Govoreći o pojedinim navodima u medijima da će potpredsednica Vlade tokom rekonstrukcije na proleće biti Maja Vukićević, funkcionerka DNP-a, Knežević je kazao da će odluku o tome doneti organi DNP.

“Ipak, najizvesnije je da to neću biti ja”, kazao je Knežević.

Govoreći o političkim aktuelnostima i mogućem ulasku Bošnjačke stranke u Vladu, Knežević je kazao da nema ništa protiv da u Vladu uđu određeni politički subjekti.

“Ako PES želi da napravi rokade i zamene u vladajućoj većini, mi ćemo se prema tome odrediti. Sa Spajićem u političkom smislu imamo dobre i korektne odnose.

Razgovarali smo o mogućoj rekonstrukciji, a Spajić je rekao da bi se ta rekonstrukcija fazno odigrala”, dodao je Knežević.

DPS luta, ali se ne odriče Đukanovića

Knežević je u gostovanju na "A plus" televiziji kazao da je jako ponosan na stav DNP-a u toku izbora koji je, kako je kazao, bio katarzičan i otreznjujući za Bošnjačku stranku i Socijaldemokrate.

“Od svega je ostao samo opušak, to jest DPS. Svi ovi koji su opozicija su glasali na Milorada Markovića. A DPS se zagrlio sa Suzanom Mugošom. Na kraju krajeva, oni i zaslužuju jedni druge”, dodao je Knežević.

Knežević kaže da se sada postavlja pitanje da li postoji prava opozicija u Crnoj Gori.

“DPS je u suštini za političku analizu, nego što ih treba doživljavati ozbiljno. Polako idu na margine uticaja. Ta partija luta, ali se i dalje ne odriču se nasleđa Mila Đukanovića. Ko ih ne zna, suzu bi pustio”, zaključio je Knežević.

Sa Vučićem sam prijatelj, nikad ništa nije tražio ni od mene, ni od Mandića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nikad ništa nije tražio ni od mene, ni od predsednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, tvrdi Knežević.

“Pojedini predstavljaju taj odnos kao odnos gospodara i sluge. To je takva budalaština i glupost da nemam kvalifikaciju da to drugačije objasnim. Ja sa Vučićem imam prijateljski odnos, a ne kao što neki ambasadori i novinari imaju odnos sa Željkom Ivanovićem”, zaključio je Knežević.

DPS reketirao DK, optužnica protiv njega treba da se odbaci

Optužnica protiv predsednika Atlas grupe Duška Kneževića treba da se prekvalifikuje ili da se odbaci, smatra Knežević.

“SDT treba da dođe na TV duel sa mnom i da mi objasne kako mogu da postupaju po optužnici tužioca koji se nalazi u zatvoru. Taj tužioc tvrdi da je DK na čelu organizovane kriminalne grupe u slučaju Koverta. Na onom čuvenom snimku jasno se vidi da je DPS reketirao Kneževića. Na kraju su htjeli da ga povežu sa nama i još očekuju da mi ćutimo i da ne smemo nikog da kritikujemo”, naveo je Knežević u emisiji “Klub A plus”.

Knežević smatra da je elementarno korektno da se u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku sve optužnice protiv Kneževića prekvalifikuju.

“Njemu treba da se ukine pritvor i da čovek dođe da da izjave”, zaključio je Knežević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading