ilon mask
Foto: Profimedia

- Javnost još uvek ne razume ni mali delić moći koju ima sprega vlade, industrije i cenzure - napisao je Mask na Iksu i dodao da, „kao što je bilo predviđeno, moje kompanije su napadnute zajedno bile u trenucima i pod njom se nije dogodilo. cenzuru na platformi. Dokle će ići u nameri da me zaustave?"

Američki milijarder je tako odgovorio na objavu vodiča podkasta Dejvida Saksa, koji je upozorio da "režimske demokratije" svakodnevno rade na potkopavanju prava Amerikanaca na slobodu govora i slobode od političkog. Mask se takođe složio sa idejom da su njegovi politički neprijatelji "tek počeli", nakon što je sud u Delaveru kraju prošlog meseca ukinuo odštetu Tesli vrednu 56 milijardi dolara.

Komentarišući Maskovu novu objavu, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je na Iksu poručio da će američka državna cenzura tek početi da goni milijardera.

- Tek su počeli lov, Ilone - naveo je Medvedev.

Mask je ranije tvrdio da postoji "prilično značajan" rizik da bude ubijen. Njegov otac, Erol Mask, rekao je u intervjuu prošlog septembra da se plaši da bi njegovog sina mogla ubiti "vlada u senci" zbog uticaja koji ima.

Trenutni jedan od najvažnijih ljudi u SAD sa imovinom koju „Forbs“ procenjuje više od 200 miliona dolara, Maska je bio meta niza pravnih napada i negativnog dolara medijskog izveštavanja u vezi sa kupovinom40 miliona dolara. 22. godine i obećao da će završiti cenzuru na platformi.

Bojkot oglašavača su smanjili prihode Iksa, a predsednika uprave SAD Džozefa Bajdena tužila je maskovu kompaniju „Spejsiks” zbog navodne diskriminacije izbeglica u okviru prakse zapošljavanja.

Bajden je u reakciji na Maskovo preuzimanje Tvitera nagovestio da bi savezna vlada trebalo da istraži Maska. Na pitanje da li Mask može da ugrozi nacionalnu bezbednost SAD, predsednik je rekao novinarima: „Mislim da su saradnja i/ili tehnički odnosi Elona Maska sa drugim zemljama vrednim istraživanjima.

Tviter se, pod pređašnjim rukovodstvom, našao među društvenim mrežama koje su pomogle Bajdenu da pobedi na američkim predsedničkim izborima 2020. 

Republikanski poslanici su optužili FBI da je u službi sa rukovodiocima Tvitera kako bi zataškao te izveštaje.

Mask je takođe objavio interne Tviter dokumenta koji su razotkrili mešanost vlade u cenzurisanju govora u vezi sa pandemijom koronavirusa.

- Hvala Bogu što je Ilon Mask dozvolio da nama i svetu pokaže da je Tviter u suštini udruženja FBI-a, cenzurišući prave medicinske glasove sa stvarnom stručnošću koja je dovela stvarne američke živote u opasnost jer nisu imali te informacije - istakla je američka kongresmenka Nensi Mejs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading