loto
Foto: Shutterstock

Igrač američke lutrije "Powerball" tvrdi da mu je uskraćen džekpot koji bi mu promenio život, u vrednosti od 340 miliona dolara, uprkos tome što su se njegovi brojevi poklapali sa veb-sajtom lutrije prošle godine, za šta kompanija tvrdi da je bila „greška“.

Sada, on tuži Powerball i DC lutriju u Vašingtonu, država Vašington, SAD.

Džon Čiks je kupio tiket 6. januara 2023, kada je džekpot porastao na 340 miliona dolara, prema žalbi podnetoj prošlog novembra.

Čiks, koji je za NBC 4 rekao da je kupio tiket koristeći porodične datume rođenja, propustio je izvlačenje uživo 7. januara, ali nije žurio da proveri svoje brojeve pošto su šanse za osvajanje Powerball džekpota oko 1 prema 292,2 miliona.

Tvrdio je da je sledećeg dana proverio veb stranicu DC lutrije i video svoje dobitne brojeve, verujući da je postao prvi multimilioner ove godine.

„Tada sam ljubazno nazvao prijatelja. Slikao sam brojeve, kako mi je preporučio, i to je bilo to. Otišao sam da spavam“, rekao je Čiks za medije.

DOBIO 340 MILIONA NA LUTRIJI, ALI DOŠLO JE DO GREŠKE Odbijaju da mu isplate novac zbog jedne stvari, čovek rešio da TUŽI

Foto: Shutterstock

 

Tri dana je veb stranica DC lutrije pokazivala brojeve njegovih tiketa, prema žalbi.

Brojevi objavljeni na veb stranici, međutim, razlikovali su se od onih koji su izvučeni tokom Powerball prenosa uživo.

Pokušao je da otkupi tiket kod licenciranog prodavca 10. januara i otkrio da se nijedan od njegovih brojeva ne poklapa sa onim što je izvučeno uživo.

Čiks je tvrdio da je zatim otišao u nagradni centar DC Kancelarije za lutriju i igre na sreću da proveri sa njima, ali opet mu je rečeno da on nije pobednik.

Ćiks je tada stavio kartu u sef.

Čikov advokat, Ričard Evans, rekao je da je njegovog klijenta na kraju obavestio izvođač lutrije da je Taoti Enterpajzes - agencija za digitalno oglašavanje sa sedištem u DC-ju koja upravlja veb-sajtom DC lutrije - napravila "grešku" i objavila pogrešne brojeve.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading