Ambasada
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Američka ambasada, koja je više puta pozivala sve građane SAD da odmah napuste Rusiju, nije podelila više detalja o prirodi navodne pretnje, ali je upozorila da građani treba da izbegavaju gužvu i da budu svesni svog okruženja, navodi Rojters.

- Ambasada prati izveštaje koji navode da ekstremisti imaju neposredne planove za ciljanje velikih skupova u Moskvi, uključujući koncerte, a građanima SAD se savetuje da izbegavaju velika okupljanja u narednih 48 sati - navodi se u saopštenju ambasade SAD na njenoj veb stranici.

U četvrtak, Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije sprečila je teroristički napad ukrajinskih specijalnih službi u kojem je učestvovao državljanin Belorusije u ruskoj Republici Kareliji, a koji je neutralisan nakon što je otvorio vatru na pripadnike FSB-a, saopštio je Centar za odnose sa javnošću FSB-a.

Ističe se da su delovi improvizovane eksplozivne naprave sadržali delove proizvedene u Velikoj Britaniji i SAD. Kremlj je saopštio da odnosi Moskve i Vašingtona nikada nisubili gori, kao i da se SAD bore protiv Rusije podržavajući Ukrajinu novcem, oružjem i obaveštajnim podacima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading