TRESE SE KOMŠILUK Hrvat nazvao Putina ratnim zločincem, usledio brutalan odgovor iz Moskve
Foto: Printscreen/kremlin.ru

"Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive", kaže se u saopštenju.

Rusija izražava protest i smatra neprihvatljivim i to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao "režimom" i javno poželeo da ne ostane još dugo na vlasti, prenosi Hina.

OVO JE PRELOMNI TRENUTAK U RAZVOJU ČOVEČANSTVA Putin menja tok istorije

"Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan protest Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obeležavaju 30 godina", kaže se u ruskom saopštenju. 

U njemu se službeni Zagreb poziva da se suzdrži od izazivanja negativnih posledica za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.

SMRT IM JE STIGLA SA NEBA Moćni Ka-52 "Aligator" desetkovao ukrajinske jedinice noćas (VIDEO)

"Takođe smatramo potrebnim pridržavati se opšteprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona - kažu u ambasadi. 

Ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman prošle je srede u emisiji "A sada vlada" Hrvatskog radija izjavio da je Vladimir Putin počinio ratne zločine i ponadao se da "ruski autokratski režim" neće biti dugog veka.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Dragi

28.03.2022 20:55

Kako imate oči da se javite pa vi ste najveći zločinci niste pred sudom ali ste pred bogom naplata će doći kad tad

Aca

28.03.2022 21:12

Radoman napada putina a sta su njegove ustase uradile u krajni

Pera

28.03.2022 23:26

Koliko će Putin još opstati na vlasti nezna se , ali ovaj Radman je svojom neopreznom izjavom baš ugrozio svoj život. Kažu da od Izraelskog Mosada i KGB-a nema spasa.