MEDVEDEV BESAN "Ukrajina je postala Treći rajh i sada će doživeti istu sudbinu!"
EPA

- Strasni deo Ukrajinaca molio se za Treći Rajh poslednjih 30 godina. Bukvalno. Gađenje izazivaju fotografije na kojima se u gotovo svakoj vojnoj jedinici Ukrajine nalaze nacistički simboli koje je snimila naša vojska – standardi, literatura, plakati. Čak i šolje sa kukastim krstovima - napisao je na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, Zapad pokušava da prikaže ovu situaciju kao "igru fašističke estetike", ali u stvarnosti to je ideologija jednog dela Ukrajinaca. „Ne treba se čuditi što će, mentalno pretvorena u Treći rajh, nakon što je zapisala imena Jude i nacističkih poslušnika u istorijskim knjigama, Ukrajina će doživeti lošu sudbinu. Eno takve Ukrajine! Kao i pojedinačne nakaze koji smatraju da imaju pravo da predstavljaju takvu Ukrajinu", dodao je Medvedev.

Buča lažni proizvod ukrajinske propagande

Tvrdnje da su ruske snage pogubile civile u gradu Buča su lažni proizvodi ukrajinske i zapadne propagande sa ciljem da diskredituju Rusiju, izjavio je danas potpredsednik ruskog Saveta za bezbednost Dmitrij Medvedev.

"To su lažni proizvodi koji su sazreli u činicnoj mašti ukrajinske propagande," kazao je Medvedev, prenosi agencija RIA Novosti.

Dodao je da su te tvrdnje "izmišljene za ogromne količine novca".

Najnovije vesti iz minuta u minut pročitajte u našem blogu Ukrajina uživo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading