TRENUTAK ISTINE, AKO PROPADNE OFANZIVA DESIĆE SE SIRIJSKI SCENARIO Bivši poslanik otkrio loše vesti za Ukrajince
Foto: Printscreen/Printscreen

 

On je napomenuo da Zelenski zbog pritiska Zapada više ne može da okleva sa ofanzivom.

- Ovo će zaista biti trenutak istine za režim Zelenskog, koji je za to prikupio sve resurse iz celog zapadnog sveta i ljudi iz cele Ukrajine. Više nije moguće da okleva, ukrajinskom vojskom je svakim danom sve teže upravljati i kontrolisati, gubici koje danas trpe Oružane snage Ukrajine veoma su demorališući za vojna lica koja sve više odbijaju da slušaju i izvršavaju borbene zadatke - rekao je Kiva.

On tvrdi da mnogi ukrajinski vojnici shvataju da su osuđeni na smrt i da je rat besmislen, a Ukrajini predviđa građanski rat u slučaju propasti ofanzive.

- Generalno, vreme igra protiv Zelenskog. Svakim danom gubi podršku na Zapadu, gde su objektivno umorni od davanja novca, a još više podrške gubi unutar zemlje, gde se postepeno ali sigurno formira protestno raspoloženje među stanovništvom koje ima milione oružja u rukama, što će se, pre ili kasnije razviti u oružani ustanak i državni udar. Ako nova ofanziva ne uspe, Zelenski neće preživeti proleće, a u svakom slučaju, Ukrajina će se suočiti sa sirijskim scenarijem, gde će se građanski rat među naoružanim bandama nastaviti još nekoliko godina - zaključuje bivši ukrajinski poslanik.

Diskusije oko kontraofanzive traju mesecima, a Zelenski je 25. marta rekao da je kontraofanziva pomerana zbog nestašice naoružanja, uključujući tešku opremu i borbene avione.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading