"NEMAČKA RUŠI SNOVE KIJEVA" Strani mediji prenose lošu vest za Ukrajinu
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

NATO će ponuditi Ukrajini velike mogućnosti za pružanje pomoći, ali teško da će biti postignut bilo kakav napredak u vezi sa njenim učlanjenjem u Alijansu na samitu tog vojnog saveza u julu u Litvaniji, pišu zapadni mediji.

Mediji navode da zvaničnici i diplomate Alijanse planiraju da iznesu predlog koji će uključivati mere podrške Ukrajini, ali da neće dati toj zemlji status članice.

Mediji ističu da Nemačka, za razliku od SAD i Velike Britanije, ostaje glavni protivnik učlanjenja Ukrajine u NATO, jer Berlin smatra da je zemlja koja je u sukobu sa jednom nuklearnom silom "daleko od dobrog kandidata za članstvo u Alijansi", preneo je "Sputnjik".

Ukrajinski predsednik uputio je novi apel NATO-u da donese pozitivnu političku odluku o kandidaturi Kijeva za članstvo u Alijansi na julskom samitu u Vilnjusu.

"Vreme je da se otkloni najveća bezbednosna nesigurnost Evrope-odnosno da se odobri pozitivna politička odluka o članstvu (Ukrajine) u NATO-u, rekao je Zelenski u video obraćanju samitu demokratije u Kopenhagenu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading