Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski doputovao je u Švajcarsku, gde će učestvovati na Ekonomskom forumu u Davosu. Sa druge strane, ruskim predsednik Vladimir Putin telefonom je o ratu razgovarao sa indijskim premijerom Narendrom Modijem. Ujedinjene nacije apelovale su na humanitarnu pomoć Kijevu u vrednosti od 4,2 milijarde dolare.

BLOG UŽIVO: 

Grupa "Centar" sprečila ukrajinski napad

Ruske snage su na krasnolimanskom pravcu, uz vatrenu podršku oklopnih vozila, sprečile pokušaj napada ukrajinskih jurišnih grupa na ruske položaje, saopštio je stariji oficir pres centra grupe „Centar“ Leonid Šarov.

Zahvaljujući koordinisanim dejstvima posada dronova-samoubica uništena su američka oklopna vozila „bredli“ i „strajker“, a ukrajinski vojnici su bili prinuđeni da napuste tehniku i povuku se u šumu.

U protekla 24 sata poginulo je i ranjeno više od 160 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva borbena oklopna vozila, tri automobila, samohodni top „akacija“ i minobacač kalibra 120 mm

Tramp: "Brzo ću rešiti rat u Ukrajini"

"Rusija nikada ne bi napala Ukrajinu, Putin i ja se odlično slažemo... Situacija u Ukrajini je strašna... I planiramo da je rešimo veoma brzo. Veoma dobro poznajem predsednika Putina, veoma dobro poznajem Zelenskog, mogu da razgovaram sa njima i rešićemo ovaj problem veoma brzo“, poručio je Tramp u govoru nakon pobede na unutarstranačkim izborima Republikanske partije u Ajovi, prenosi Skaj njuz.

 

Zelenski stigao u Davos, sastao se sa Stoltenbergom

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski stigao je u Davos gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, preneo je Rojters.

Ukrajinski predsednik sastao se sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

 

U ruskom gradu Voronježu proglašena vanredna situacija

U ruskom gradu Voronježu uvedena je vanredna situacija nakon ukrajinskog napada dronovima, izjavio je gradonačelnik Vadim Kstenin.

Vanredna situacija je uvedena kako bi brzo bila procenjena šteta na stambenoj i pokretnoj imovini i izvršena popravka, uključujući i zamenu polomljenih prozora, prenosi Interfaks.

Moskva: Ruska PVO odbila napad 12 ukrajinskih dronova

Ruske PVO snage odbile su napad 12 ukrajinskih dronova na objekte u Voronješkoj i Belgorodskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Tokom protekle noći zaustavljeni su pokušaji kijevskog režima da izvede terorističke napade bespilotnim letelicama na teritoriji Ruske Federacije. Dežurni PVO sistemi uništili su pet i presreli tri ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Ruske Federacije", navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

 

Kijev: Rusija mobiliše 1.000 vojnika dnevno, glavni motiv plata

Zamenik ukrajinske obaveštajne agencije Vadim Skibicki kaže da Rusija svakodnevno mobiliše oko 1.000 vojnika, a da je glavni motiv mobilizacije plata, koja za one koji ratuju u Ukrajini iznosi oko 1.800 američkih dolara mesečno. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading