SOFIJA IZ JUŽNOG VETRA OTKRILA DETALJE PRIVATNOG ŽIVOTA Glumica progoovrila o počecima, kome se divila, pa priznala: Treba mi vremena da neko zadobije moje poverenje!
Foto: Printscreen/Printscreen

Jovana Stojiljković je kao mala bila veoma stidljiva u društvu dok je kod kuće bila sušta suprotnost tome te je upravo zbog toga mama odlučila da je upiše u školu glume, što se ispostavilo kao odličan korak kada je ona u pitanju jer je danas tu gde jeste.

- Vredelo je što me je vodila tamo i čekala. U poslednje vreme se o školama glume baš dosta priča, ali ta škola kod Neše Nenadovića, mi smo se tamo tako lepo družili, ja sam tamo stekla jednu od najboljih prijateljica - priča Jovana u emsiiji "Balkanskom ulicom".

Jovanini roditelji nemaju baš mnogo veze sa glumom, ali u familiji ona ipak nije jedina glumica.

- Moja prababa po mami je iz Mostara i ona je bila glumica. Nije to daleki rod, ali nažalost nisam imala priliku da je upoznam, a kasno sam i saznala to. Svima je to bilo, ma..., umetnost im je bila daleko. Kažu da je bila velika i opasna, imala je dve ćerke, jedna od njih je moja baka, mamina mama, tako da eto ima tu genetike neke - priča Jovana.

Jovana je tokom emisije otkrila i koliko se divila nekim glumcima te ih je gledala u emsiiji "Balkanskom ulicom" u kojoj i ona sam adanas gostuje. Sve te emisije pamti, a kasnije je te iste glumce imala prilike da sreće i u bifeu pozorišta, a naročito se obradovala kada je dobila priliku da igra sa Nebojšom Glogovcem.

- To je prvi put da sam ciknula od sreće. Kada sam dobila poziv iz Jugoslovenskog dramskog da budem Ofelija, a godinu dana pre toga sam na ispitu bila Ofelija, o tome sam maštala, pa još kada sam čula da će Glogi biti Hamlet... Sećam se gde sam bila i kako sam onako stvarno ciknula od sreće. To je baš posebno iskustvo, i baš sam zahvalna na tome. Posebno danas, sa ove distance kada znamo šta se sve dogodilo mogu da kažem da sam velika srećnica. Veliki je glumac uvek bio , a pre svega veliki čovek. Tako pametan, topao, duhovit, nesebičan prema drugima, ali i kolegama na sceni i zato je tako veliki - priča Jovana sa ponosom što je imala priliku da igra sa Glogovcem.

Od starijih glumaca ponosi se i saradanjom sa:

- Evo sinoć sam igrala predstavu sa Cecom Bojković, gde ćeš veću čast tu je i Dara Džokić, Gorica Popović i tu su sve velike glumice na sceni - kaže Jovana.

Jovana je tokom esmisije pričala i od koga ima najveću podršku, te ko sedi u prvom redu i ima pravo da je kritikuje.

- Mama, sestra i prijatelji. Apsolutno imaju upravo, ne naljutim se, dobro je da su iskreni, to je važno - kaže iskreno Jovana.

- Naučila sam se ja nekom strpljenju, naučila sam da budem tolerantna, strpljiva - kaže Jovana.

Emotivno nedostupni partneri su nam najnedostupniji, na pitanje da li je u njenom životu bilo takvih za čiju si se ljubav borila Jovana kaže:

- Posebno sam sa drugaricama, kao tinejdžerka, pričala o tome da li ćeš ga promeniti... U tim godinama, naravno, ali meni treba vreme da neko zadobije moje poverenje i obrnuto tako da sam ja za ulaženje u neki odnos baš spora i temeljna, ali onda idem do kraja i nema posle da se mislim da li je trebalo ili nije, uvek je trebalo.

Popularna glumica kaže i da je uvek zaljubljena, ali ponovlja da u odnos ne ulazi tako olako.

- Ja sam uvek u nekoga zaljubljena bila i kao mlađa, ali da je to odnos i sve, ne.

Uz glumce se vezuju i poroci, a Jovana je ovom prilikom otkrila da i ona ima jedan.

- Pušim, evo smem da kažem javno. To je jedini porok, nema kockanja - kaže Jovana, a na pitanje na šta troši novac odgovara:

- Na dobru hranu, piće, društvo, putovanje. Ali doći će dan kada ću reći: "Ovo je moj stan".

Kako je sam istakla svoj stan još uvek nema, a od roditelja se odvojila dosta kasno jer nije kao neke koleginice došla da studira u Beograd te nije bilo potrebe za tim da živi sama.

- Pošto sam iz Beograda, dok sam studirala bila sam kod kuće, nisam morala da dođem da živim u Beogradu tako da sam se odvojila dosta kasno, posle akademije, kada sam već mogla sama da zaradim za kiriju - kaže Jovana.

Mnogo toga iz Jovaninog privatnog života nije poznato javnosti, a ona za sebe kaže da je emotivna, ali i da ume da opsuje.

- Ne zanima me da imam kola od 100.000 možda kada bih imala milione, možda tada, ali nije mi to toliko bitno u životu. Da je to na listi prioriteta možda bih danas drugačije pričala o svemu ovome. U našem društvu ko ima i koliko to je pitanje, ja sumnjam u sve, zašto, kako, da li je pravedno ili nije... Što se mog poziva i posla tiče ima različitih glumaca ali moje kolege ne pate od toga koliko imaju, šta imaju i da se time hvale - kaže Jovana.

NEMA ŠANSE DA JE IKO PREPOZNA Sanja Vučić sa perikom u gej klubu, evo šta je tamo radila! (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading