OVO JE PRAVA ISTINA O RAŠIDU SAKIĆU Detalji lede krv u žilama, i kao dečak je imao kriminalne radnje!
Foto: Printscreen/Foto: facebook/Wallie Islam

Sin legendarnog pevača Sinana Sakića, Rašid Sakić, preminuo je u Sremskoj Mitrovici gde je služio zatvorsku kaznu, a kako Informer saznaje, ovo su sva krivična dela za koja je bio osuđivan.

O više nego burnoj prošlosti Rašida Sakića govori njegov poduži dosije, a samo neki od zločina za koja je bio osuđivan su razbojništva, krađe, iznude kao i pokušaj ubistva.

OVO JE PRAVA ISTINA O RAŠIDU SAKIĆU Detalji lede krv u žilama, i kao dečak je imao kriminalne radnje!

Društvene mreže

 

Rašid je privođen još kao maloletnik, i to zbog nasilničkog ponašanja, nanošenja teških povreda, napada, pokušaja ubistva i iznude. "Karijeru" je nastavio i kada je napunio 18 godina. U akciji "Sablja" se takođe našao iza rešetaka zbog sumnje da je bio jedan od šefova organizovanog kriminala u Loznici.

Najduže je u zatvoru proveo 12 godina, na koliko je bio osuđen nakon što je 22. maja 2002. godine u Loznici ubio Dragoljuba Despotovića, sa kojim je odrastao, a tada je pokušao da likvidira Radomira Lazića. U istom postupku osuđen je i Lazić, jer je tada pucao u Rašida i ranio ga.
Rašid je otišao na izdržavanje kazne 2006, a na slobodu je pušten sredinom aprila 2018. godine.
Samo nekoliko nedelja nakon što je on tada izašao iz zatvora, njegov otac Sinan je preminuo u porodičnom stanu u Beogradu, u 62. godini. 

Uhapšen je u januaru 2019. u Loznici, nakon što je pretukao i opljačkao lokalnog krojača. Tada mu je određen pritvor, u kom je bio do sredine, avgusta te godine, kada je osuđen na sedam meseci kućnog zatvora. Međutim, Rašid je "nanogicu" ubrzo polomio i pobegao, nakon čega je za njim raspisana potraga, a uhapšen je nakon filmske potere na Voždovcu u avgustu 2021. godine, prenosi Informer.

Tada je Rašid uhapšen sa prijateljem S.Đ. (38) posle potere beogradskim ulicama. On je tada bio na mestu suvozača u "golfu" nemačkih registracija, koji je patrola saobraćajne policije pokušala da zaustavi na raskrsnici ulica Vojvode Stepe i Save Maškovića na Voždovcu. Međutim, vozač "golfa" S. Đ. koji je bio nadrogiran kokainom, odbio je da stane, pa su on i Sakić posle dramatičnog divljanja u saobraćaju ipak zaustavljeni.

Tada je utvrđeno da je za Rašidom raspisana potraga zbog bekstva iz kućnog zatvora, i odmah je upućen na izdržavanje kazne u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Interesantno je da je Sinanov najstariji sin "nakratko" bio uhapšen i polovinom jula 2021. godine u Sarajevu, navodno zbog razbojništva, i potom je prosleđen u nadležnost MUP-a Republike Srpske. Kako se tada našao na slobodi, i pored raspisane potrage u Srbiji, za sada nije poznato.

TUGA U DOMU EMIRA HABIBOVIĆA Pevač slomljen od bola, ne može da prihvati gubitak!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading