Pevačice
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Veliki broj poznatih ličnosti ne može da se pohvali diplomom srednje škole, a kamoli diplomom fakulteta. 

Poznate ličnosti svakodnevno dele svoje stavove i mišljenje na razne teme, ali o svom obrazovanju izbegavaju da govore. 

Edita Aradinović je javnosti postala poznata u takmičenju "Zvezde Granda". Pevačica može da se pohvali muzičkim talentom, ali ne i uspehom u školi. Pohađala je tehničku školu za dizajn kože, ali je put odveo na drugu stranu. 

Severina je završila samo osnovnu školu. Upisala je srednju muzičku školu u Splitu, ali ju je brzo napustila, tako da ima samo osnovno obrazovanje. 

Aleksandra Prijović krenula je sa pevačkom karijerom kao veoma mlada i sa samo 13 godina snimila je dve pesme. Kao učenica srednje škole pojavila se u takmičenju "Zvezde Granda". Kako je nakon takmičenja njena karijera pošla uzlaznom putanjom, ona je prešla na vanredno školovanje, da bi ga na kraju potpuno zapostavila. Aleksandra je bila solidna učenica, ali je više zanimalo pevanje od škole. 

Verica Šerifović, jedna od najpoznatijih pevačica narodne muzike, napustila je školu da bi se posvetila muzičkoj karijeri. Dok je pohađala Prvu kragujevačku gimnaziju, nastupala je sa svojim rođakom gde je gostovala širom bivše Jugoslavije, pa samim tim nije imala dovoljno vremena da se posveti obrazovanju. Prekinula je školovanje, iako je bila dobar đak. 

Zorica Marković ima završenu samo osnovnu školu. Pevačica se potrudila da njena deca ne slede njen primer. 

Dara Bubamara još u osnovnoj školi pokazala je interesovanjeza muziku i glumu. Učlanila se u hor sa 11 godina gde je počela da učestvuje u manifestacijama kao što je "Muzički tobogan" gde je pevala i imitirala poznate ličnosti. Toliko je volela pevanje da je morala da žrtvuje redovno školovanje. Pevačica je vanredno završila srednju saobraćajnu školu. 

Zlata Petrović kao veoma mlada započela je karijeru sa svojom mamom. Ona ima samo osnovnu školu, jer je njen život imao drugi pravac. 

- Nisam jurila diplomu mladosti i nisam pogrešila- rekla je jednom prilikom Zlata. 

Vesna Zmijanac ima nebrojano mnogo hitova. Osnovnu školu je završila u Kraljevu, ali potom je završila i daktilografski kurs. 

Činjenica je da su sve pevačice koje su započele karijeru mlade zapostavile školu, pa i Vesna Zmijanac koja je naterala svoju ćerku da prvo završi fakultet, pa onda da se posveti pevanju. 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading