Mirjana Bobić Mojsilović
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Mirjana Bobić Mojsilović, jedna od omiljenih regionalnih književnica i nadarena slikarka, spada u najpopularnije dame naše javne scene.


Ona je, pored svojih brojnih talenata, harizmatična i uvek nasmejana, a malo je poznato da je mlada doživela veliku tugu.
Mirjana Bobić Mojsilović

Foto: Ataimages

 

Mirjana Bobić Mojsilović jedna je od prvih poznatih žena koje su nosile dva prezimena, a mnogi se godinama pitaju ko je Mojsilović kog je volela ova cenjena spisateljica.

U pitanju je, naime, njen uprug i poznati doktor Ljubomir Mojsilović, s kojim je Mirjana dobila ćerku Milu. Književnica je mlada ostala udovica, budući da je dr Mojsilović preminuo u 37. godini, kada je njihova ćerka imala svega godinu dana.

Mirjana je kasnije otvoreno pričala o tome da nije bila sama u svakom trenutku sve ove godine otkako je udovica, ali nikada nije želela da se ponovo uda.

– Ne krijem svoj privatni život. Bilo je ljubavi u mom životu, strasti i ludila i svega, ali očigledno nikada nisam htela da se udam – objasnila je ona jednom prilikom. – Svesno sam birala muškarce s kojima nisam mogla da ostvarim tu vrstu veze, da ne bih ugrozila svoju ćerku, a sada me udaja ne zanima. Udata sam za svoju slobodu.

Ona ističe da joj je uvek ćerka bila na prvom mestu, što je u velikoj meri uticalo na njenu odluku.


– Ja nikome ne preporučujem to. Za dete je ta situacija uvek potresna i ono je uvek oštećeno – istakla je u jednoj emisiji. – Ako se u toj vezi rodi još neko dete, to je uvek katastrofa za ovo prvo.

Kada ju je voditeljka upitala da li joj je ćerka zahvalna što se nije udavala i ponovo ostvarila kao majka želeći da svu ljubav podari ćerki, književnica je bila iznenađena.


– Nikada joj nisam pričala sa njom na tu temu. Zamisli kakva je to majka kada želi da joj ćerka bude za bilo šta zahvalna – jasna je Mira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading