PRODAVALA NA TONE ČIPSA DA PREŽIVI Ivana Mihić priznala kako je isplaćivala glumce
Foto: Alo/Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Ivana Mihić, ćerka Vere Čukić i Gordana Mihića, prvi put pred kamere je stala kada je imala samo devet godina. Gledali smo je u brojnim filmskim i televizijskim ostvarenjima, a bila je mlada i kada je odlučila da se okuša i kao producent.

Snimila je filmove "Ona voli zvezdu", "Kupi mi Eliota", "Mehanizam" i osvajala nagrade na brojnim svetskim festivalima i to u vreme kada je bilo najteže raditi - tokom devedesetih.

"Sredinom devedesetih godina, kada su uveliko propadale državne producentske kuće, nas desetak osnovali smo svoje produkcije i proizvodeći filmove bukvalno spasli našu kinematografiju od propasti. To nije bilo ni malo jednostavno ni lako. Nekoliko puta sam obišla Srbiju u potrazi za preduzećima koja bi bila kadra da budu sponzori. Fabrike su se zatvarale, a ljudi gubili posao ili živeli na minimalcima. Često mi se dešavalo da u ponedeljak zakažem sastanak u firmi, a da ona već sutradan padne pod stečaj. Posao producenta sam kao dvadesetpetogodišnja devojka učila u hodu", rekla je Ivana u intervjuu za TV Ekran i nastavila:

"Gotovo svi kojima sam se obraćala pružali su mi ruku i davali deo onoga što su mogli. Dešavalo se da dobijem tonu čipsa, deset mašina za veš pa da ja to prodam i taj novac upotrebim za, na primer, honorare ljudima. Inflacija je bila strašna te se često ujutru skupljeni novac uveče istopio. Bilo je mnogo teško, pa ipak smo uspeli da snimimo filmove koji su u svetu osvajali prve nagrade".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading