Milica Jokanović
Foto: Printscreen/Printscreen

Pravnica Milica Jokanović svojim je znanjem pokazala kako pamet i izgled mogu da idu zajedno.

Svi su Milicu primetili kada je briljirala u kvizu "Slagalica", jer skoro da nije bilo pitanja na koje nije imala spreman odgovor. Zbunjeni, mahom muški protivnici, nisu mogli da veruju s kakvom se lakoćom gubi od Milice.

Već tada je pažnju na sebe skrenula i izjavom da godinama ne može da nađe posao iako je diplomirani pravnik. Da li je moguće, zapitala se javnost, da u Srbiji nema posla za mladu osobu koja ima tako briljantno znanje.

Milica Jokanović

Printscreen

 

Milica se ipak ubrzo nakon trijumfa u "Slagalici" zaposlila, ali kvizove nije batalila. Već je postala član ekipe tragača u popularnom kvizu "Potera", gde svojim znanjem ponekad onemogućava takmičare da dođu do željenog novca.

Iako se to po njenom uvek smirenom i damskom licu i držanju nikada ne bi reklo, Milicu život nije mazio i prošla je kroz izuzetno teške periode.

Milica Jokanović

Printscreen

 

Rođena je u Zenici, u gradu gde su je svi voleli kao vedru i već tada prepametnu devojčicu, kojoj je umesto lutaka najdraža igračka bila enciklopedija koju je dobila na poklon od oca.

Početkom rata u BiH porodica Jokanović mora da beži iz Zenice, a Milica, koja je tada imala deset godina, i danas pamti trenutak kada joj je zapaljena kuća sa kojom je izgorela i njena biblioteka prepuna knjiga. Zarekla se tada sebi da će nastaviti da se obrazuje još više i da nikada neće stati sa sakupljanjem knjiga.

U školi je nastavila da briljira, nije bilo oblasti iz koje nije bila najbolja, ali se nikada nije nametala, nije sebe isticala u prvi plan.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading