Poznati
Youtube/Printscreen
Poznati

Youtube/Printscreen

Poznati, Foto: Youtube/Printscreen

Već nekoliko nedelja ceo svet strahuje od koronavirusa, ali malo ko je mogao da pomisli da će epidemija udariti i po džepu domaćih estradnjaka!

Naime, kako „Alo!“ saznaje, poslednjih dana srpskim pevačima masovno otkazuju nastupe u inostranstvu zbog straha od koronavirusa, a procenjuje se da će naši estradnjaci u prvih mesec dana izgubiti čak 100.000 evra.

Da je situacija loša, potvrdila nam je i Rada Manojlović, koju smo sreli na aerodromu po povratku iz inostranstva.

- Ljudi su se preplašili od virusa, a vlasnici klubova u poslednje vreme su počeli da nam otkazuju nastupe. Niko više neće da dolazi u klubove i zbog toga posao trpi. Na kraju krajeva, i mi pevači se plašimo da ćemo se zaraziti i situacija uopšte nije naivna - rekla je na početku razgovora za „Alo!“ pevačica i dodala:

- Vlada panika, a mi moramo da ubeđujemo ljude da je sve okej da bi došli. Kako je krenulo, biće sve manje i manje nastupa, a to nije dobro - rekla je Rada, a sa njom se složio i reper Vuk Mob.

Ana putuje s maskom!

Kolegama koje strahuju od zaraze pridružila se i Ana Nikolić, koja je nedavno bila na nastupu u Cirihu. Ona je sa svojim fanovima podelila fotografiju iz aviona, na kojoj je pozirala sa maskom na licu. Njena objava nasmejala je, ali i zabrinula fanove, dok se Nikolićeva vodi onom starom „bolje sprečiti nego lečiti“.

Vuk Mob

Dejan Briza/Alo!

Vuk Mob, Foto: Dejan Briza/Alo!

- Zasad nisam osetio desetkovanje publike, ali ukoliko se nastavi s panikom, nema sumnje da će klubovi biti prazni. Gazda kluba koji drži diskoteku u inostranstvu mi je skoro rekao da će biti problema zbog načina na koji u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj i uređenim zemljama obaveštavaju mlade da ne dolaze u klubove i izbegavaju masovna okupljanja. Kod njih je to na mnogo ozbiljnijem nivou i sve i da žele da dođu, poštovaće zakone i pravila država u kojima žive - rekao je Mob za „Alo!“.

Dara Bubamara

M.Jošida

Dara Bubamara, Foto: M.Jošida

Sa druge strane, Dara Bubamara je jedna od onih koji su prvi preduzeli sve mere zaštite od koronavirusa. Ne samo da nosi masku gde god da krene već izbegava aerodrome i u inostranstvo putuje kombijem sa svojim muzičarima kada god joj se ukaže prilika.

Tako je nedavno na točkovima prošla kroz celu Nemačku i Austriju zbog vezanih nastupa, ne želeći da leti avionom i da se dodatno izlaže riziku.