PEKARA VAM VIŠE NEĆE BITI OPCIJA Domaća pancerota, bez konkurencije među pecivima
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

1 kvasac 40 g 
1 šolja, 250 ml mleka
2 šolje, 250 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
malo ulja, koliko stane u šaku
700 – 800 g brašna

Nadev:

200 g šunkarice ili neke druge salame, za pizzu može

150 g kackavalja ili bilo kojeg tvrdog sira, mozzarele, trapista
kečap, toliko da smesa bude gusta, nikako retka, cureće
origano, ako volite i po ukusu
možete dodati kisele krastavčiće, majonez, šta više volite. 

Priprema:

Kada pripremam pancerote ne stavljam kvasac da kisne nego odmah ugradim prvo u vodu pa u brašno.

Napravite jednu veću gomilu brašna, od oko 600 g, unutar brašna napravite rupu pa u nju izmrvite kvasac i dodate šećer.

Dodate mlako mleko i vodu i zamesite glatko testo.

U toku mešenjam dodate so.

Dodajete brašno po potrebi dok ne umesite glatno i mekano testo.

Pouljite ga malo i lepo zaokružite , pa ostavite toliko da odstoji koliko napravite nadev.

Kad ste napravili nadev izvadite testo, razvučete ga oklagijom na debljinu palca ili 1, 5cm.

Isečete nošem manje pravugaonike ili čašom krugove.

Kad vadite čašom okrajke premesite pa iskoristite testo da napravite još koju.

Ostavite tako da odstoji 10ak minuta, “da krene testo” da raste pa prstima ga rastanjite stiskajući i vukući od sredine prema krajevima al da ne izgubi oblik.

Nanesete nadev pa preklopite i stisnete viljuškom a možete i prstima.

Kad budete radili zadnjih nekoliko stavite ulje da se ugreje ( u dublju šerpu sipate, da bude visine oko  4 – 5 cm ).

Spuštati pancerote u vrelo ulje, al nikako ugrajano na najvećoj temperaturi nego na jednoj ispod najveće ili dva okreta ispod, zavisno kakav šporet imate.

Peći sa jedne strane dok ne porumene pa okrenuti.

Najbolje ako ne okrećete više puta da ne “napiju” ulja. Kad su gotove izvadite na tanjir na koji ste stavili ubrus da se ocede.

Prijatno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading