Ukus će vas oduševiti: Posna pašteta od pečuraka
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 100 g oraha
  • 50 g posnog majoneza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • veza svežeg peršuna
  • sok od pola limuna
  • malo svežeg vlašca
  • so, biber

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće. Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Orahe ipecite na suvom tiganju, jer će na taj način dobiti poseban šmek. U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez. Sve usitnite u jednoličnu masu, sipajte u posude ili teglice, pa ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading