ISPROBAJTE GRČKI JOGURT ZA NEGU TELA I LICA Smiruje upalu i crvenilo lica
Foto: Shutterstock

Mnoge kozmetičke kuće sastavu svojih preparata dodaju upravo i neke sastojke ovog jogurta.Da biste izgledali svežije, iskoristite sve blagodeti ovog mlečnog proizvoda.

Pospešuje sjaj kože

Bogat je probioticima, koji mogu da smanje proces upaljenosti kože bubuljicama i smire crvenilo.Da biste umirili kožu, nanesite sloj grčkog jogurta na lice i ostavite da odstoji deset minuta, kao što radite sa maskom. Posle toga isperite toplom vodom i lice blago obrišite mekanim peškirom.

Uklanja mrtve ćelije kože

Ovaj jogurt sadrži i laktoznu kiselinu, koja je dobra za uklanjanje mrtvih ćelija kože.Osim toga, u njemu se nalaze i neka antiejdž svojstva, a ujedno i pospešuje obnavljanje ćelija kože.Dermatolozi preporučuju da ujutru čistite lice sa malo jogurta pomešanim sa vodom.

Oporavlja oštećenu kosu i nokte

Kada se konzumira redovno, grčki jogurt doprinosi da imate jaču kosu i nokte. Ali verovatno ne znate da možete i da ga nanesete direktno na kosu i time pospešite njen kvalitet.U šolji pomešajte dva kašike grčkog jogurta, jednu kašiku meda, četvrtinu kašike kokosovog ulja i nanesite na krajeve.Ostavite da odstoji 15 do 20 minuta i isperite.

Suzbija svrab kože glave

Odlično je rešenje protiv peruti i svraba, jer sadrži enzime koji suzbijaju iritacije.Recept za masku protiv peruti: pomešajte četvrtinu šoljice jogurta sa četvrtinom ulja jojobe i umasirajte u kožu glave.Stavite kapu za kupanje, ostavite da odstoji deset minuta do pola sata i onda isperite.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading