kukuruz
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko načina da ga pripremite, a najukusniji je kada se kuva u vodi ili na pari ili kad se peče.

1. Kuvanje u vodi

Kada voda provri, ubacite kukuruz oljušten od listova. Posle 10 minuta okrenite kukuruz viljuškom i kuvajte dok ne dobije bledožutu boju sa obe strane. Ostavite ga još dodatnih 10 minuta, a zatim operite kukuruz hladnom vodom i izvadite na tanjir. Namažite ga puterom ili maslinovim uljem.

2. Kuvanje na pari

Kuvanje na pari može biti izvedeno u parnom loncu ili u šerpici koju ćete smestiti nad loncem sa vodom. Povrće koje se tretira parom gotovo je nešto brže nego tokom tradicionalnog kuvanja, a ovim načinom se gubi manje hranljivih sastojaka nego kada se kuva u vodi. Kukuruz kuvan na pari zadržava prirodnu aromu, čvrstinu, ukus i boju.

3. Kuvanje u mleku

Kukuruz je prirodno sladak, tako da ima divan ukus u kombinaciji sa mlekom. Kuvajte ga isto kao sa vodom, koristeći odnos 1:1, tj. istu količinu vode i mleka.

4. U mikrotalasnoj

Oljušten i očišćen kukuruz stavite u činiju, prelijte preko njega pola šolje vode i pokrijte folijom. Stavite kukuruz u mikrotalasnu na maksimalnu temperaturu i biće gotov između pet i sedam minuta.

5. Na roštilju

Za mnoge je najbolji ukus kukuruza kada njegova zrna blago zagore na roštilju, a onda ih vrele i nadimljene posole i grickaju na ulici.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading