Ručak za čistu desetku predlaže nutricionista Zvezdana Ljubenković
Schutterstock
 

Ručak treba da bude glavni obrok u toku dana, a ovaj koji vam predlažem ne samo da će da vas zasiti, već će vam i dugo ostati u pamćenju, ističe nutricionista Zvezdana Ljubenković iz ordinacije Master Physical.

 

PILETINA U SOSU OD KOKOSA I PEČURAKA

Na vodi izdinstati seckani praziluk, glavicu crnog luka i 2 čena belog luka. Nakon nekoliko minuta dodati seckanu tikvicu, 150 grama mešavine šumskih pečuraka i 180 grama seckanog pilećeg filea. Ostaviti da se dinsta i dodati 150 mililitara kokosovog gustog mleka i 150 mililitara tople vode.

Kuvati na tihoj vatri dok ne proključa. Postepeno dodati mešavinu za zgušnjavanje - supenu kašiku lanenog proteina sa 30 mililitara tople vode (izmešati) i uz stalno mešanje pratiti gustinu koju dobijate. Kada dobijete kremastu smesu, dodati himalajsku so, biber, seckani peršun i origano. Kao prilog možete jesti kuskus, kinou, heljdu, amarant.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading