DA LI IMATE SIVU, ISPUCALU KOŽU NA LAKTOVIMA? Ovaj simptom ne smete zanemariti, odmah kod lekara
Foto: Youtube/Printscreen

Trljanjem ili pritiskom na laktove stvara se nakupina debele i mrtve kože zbog koje postaje crna. Svaka osoba, bez obzira na boju kože, može imati tamne i suve laktove. Ako se tamne mrlje na laktovima pojave bez objektivnog razloga, trebalo bi da posetite dermatologa, jer oni mogu ukazivati na ne tako bezopasne poremećaje u telu.

Koji su ovi objektivni razlozi? Ako se snažno i stalno naslanjate na sto laktovima, ili nosite odeću od grubih tkanina, i iritirate ova područja, ili ne održavate higijenu ...


Međutim, sledeći uslovi takođe mogu izazvati ove tamne mrlje:

Disbakterioza - u ovom stanju dolazi do poremećaja u crevnoj mikroflori, telo teško apsorbuje hranljive materije, vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje celog organizma, uključujući i tkivo kože.

U slučaju crevne disbioze, dolazi do povećane suvoće i promene boje kože na zglobovima lakta.

Psorijaza - grupe udaraca na koži nastaju na pregibima laktova i kolena. Previše su suve, često ispucale, crvene ili tamnije boje. Obično se pojavljuju na mestima koja su često izložena trenju ili pritisku.

Hipovitaminoza - nedostatak esencijalnih vitamina A i E, neophodnih za zdravlje kože, dovodi do dehidracije tkiva. Nakon toga koža postaje tanka, postaje suva, puca, a na laktovima koža izgleda "mrtva", dobija sivkastu nijansu.

Dijabetes - često se javlja kod dijabetesa, kada je šećer loše regulisan, posebno u slučaju hiperglikemije (povišeni nivo glukoze u krvi), kada postoje poremećaji metabolizma proteina, masti ili minerala.

Hipotiroidizam - javlja se u slučaju bolesti štitne žlezde, kada se smanjuje proizvodnja hormona u ovoj žlezdi. Ponekad se naziva i sindrom prljavog lakta. Sve ove bolesti mogu izazvati promenu boje laktova, grube delove kože na lakatnim zglobovima.

Sedam prirodnih preparata za tamne i suve laktove: Soda bikarbona i mleko Kurkuma, med i mleko Šećer i maslinovo ulje Limun i med Maslinovo ulje Aloe vera Sirće i jogurt.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading