NAJTRAŽENIJI RUSKI RECEPT Ovaj svemoćni melem svaka kuća treba da ima - pomaže kod bronhitisa, angine, otoka, opekotina, upale jajnika, čireva
Foto: Shutterstock

To je stariji ruski recept koji se prenosi sa generacije na generaciju, smatra se receptom koji se lako pravi i pomaže kod mnogih bolesti.

Za ovaj melem potrebno je:

  • 400 ml hladno ceđenog ulja, najbolje maslinovog
  • 1 jaje, najbolje domaće
  • 60 g pčelinjeg voska.

Priprema:

Skuvajte jaje, uzmite žumance i izgnječite ga. Stavite ulje u lonac i vosak u njemu. Uključite malu vatru. Kada se vosak otopi, dodajte žumanca. Malo po malo, malo po malo, stavljamo u tepsiju. Ulje treba da pucketa, ako počne da peni, skinite ga sa vatre, pa vratite nazad dok ne umešate sva žumanca.
 

Posle toga procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Bilo bi dobro da ga promešate par puta dok se ne stvrdne da vosak ne padne na dno.

Upotreba:

Mast je veoma efikasna. Ako se mast koristi za obloge, treba je zagrejati na pari (na približno 40 stepeni) Ovaj melem pomaže kod:

1. Sinusitis

Otopite mast u kasici i odmah sipajte u pipetu. Da biste sprečili zgrušavanje masti, uradite to brzo. Ugurajte u nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Doktori tvrde da se možete osloboditi mesečnog sinusitisa. Mast "probija" sinuse i velikom snagom povlači sav gnoj na sebe.

2. Gnojni otitis

 Stavite u uvo presavijeni komad vate umočenog u ovu mast. Ako je potrebno, promenite, pored toga, nanesite mast iza uha. Mast izvlači sav gnoj. Tako se leče svi otitisi, a ne samo gnojni.

3. Gnojna angina, apscesi u grlu, zapaljenje krajnika

Stavite mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi noću, ponavljajući postupak 2-3 puta, apsces puca ujutru.

4. Bronhitis, bolovi u stomaku, crevima, čirevi na telu, rane na očima

Tri puta dnevno pre obroka, uzmite pola kašičice masti.

5. Ženske bolesti: fibromiom do 10 nedelja, ciste jajnika, upale, mastitis

Tamponi sa ovom mastom stavljaju se u vaginu ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da posle deset dana od ciste treba da ostanu samo uspomene. Fibroidi traju duže. U slučaju mastitisa, na dojku se stavlja papirna salveta umočena u masnoću, odozgo - najlonska kesa. Ako je moguće, menjajte svaka 2 sata.

6. Opekotine, čirevi, rane, otok, zubobolja, bol u zglobovima

Naneti preko noći na obolelo mesto i umotati. Možete koristiti samo komad pamuka natopljen u mast, ako rane nisu velike. Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i utrlja na bolni zub i desni.

7. Trofični čirevi, gangrena

Staviti papirne salvete natopljene mašću i menjati na svaka 2 sata. Rane bi trebalo da počnu da izlivaju obilne količine gnoja.

8. U lečenju hemoroida

Pravi se tampon od gaze i stavlja u anus preko noći, 8-10 dana ili do poboljšanja.

Sve što se maže - radi se noću. Oblozi na bolesnim zglobovima, kolenima - omotajte. Mast je dobra za jačanje noktiju - utrljajte u nokte preko noći. Napomena: vosak mora biti prirodan, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju - bolje je maslinovo.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading