piće
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Vlasnici jednog bara u Engleskoj tvrde da je to bilo rešenje ili da povećaju cenu pića kako bi pokrili svoje rastuće račune za energiju.

Ugradili su brojila sa žetonom u prostor za sedenje na otvorenom za grejače koji koštaju 1 funtu za 30 minuta.

Ova odluka je prema pisanju The Sun podelila potencijalne posetioce lokala.

U objavi na društvenim mrežama, vlasnici paba su rekli: „Nakon pregleda troškova za energiju, koji su sada dva i po puta veći od onoga što smo plaćali prošle godine, doneli smo odluku da ugradimo brojila za grejače na otvorenom. Žetoni se mogu kupiti u baru za 1 evro, što obezbeđuje 30 minuta. Odluka nije doneta olako, jedina druga opcija je opšte povećanje cena pića. Grejalice će biti dostupne ceo dan".

Vino

Foto: Shutterstock

 


Uprkos tome što je bar preko dana skoro prazan i zagrejan iznutra, imali smo ljude koji su tražili da se stave spoljne grejalice, kažu iz ovog bara.

„Troškovi rada za njih u proseku mesečno bi premašili 1000 funti, trošak koji ne možemo da izdržimo. Poput mnogih ugostiteljskih objekata, naši troškovi su značajno porasli u poslednjih 18 meseci", navode oni.

Kako kažu jedna mušterija je predložila da se ograniči radno vreme i da se vrate u stara vremena pabova, kad su nedeljom radili od 12 do 2.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading