HRANA
Foto: Shutterstock

Rastuće cene gurnule su skoro jednu trećinu Evropljana u - kako opisuju - "neizvesnu" finansijsku situaciju.

Drugi evropski barometar o siromaštvu i nesigurnosti ispitao je Evropljane o njihovoj sposobnosti da kupuju i otkriveno je da je ona opala u poslednje tri godine, primoravajući većinu njih da preskaču obroke i pribegavaju teškim finansijskim izborima.

Dodatno, skoro svaki drugi Evropljanin veruje kako se suočava sa visokim rizikom da zapadne u nesigurnu situaciju u narednih nekoliko meseci, podležući rastućim cenama i "relativno stagnirajućim" platama.

SVAKI TREĆI EVROPLJANIN GLADAN Alarmantni podaci novog istraživanja, najveća beda u dve države

 

 

 

Samo 15% kaže da je samopouzdano i da ne oseća potrebu da obraća pažnju na svoje svakodnevne troškove.

Teške finansije, svakako, nameću i komplikovane izbore. Velika većina Evropljana je već morala da napravi kompromis u vezi sa svojim izborima, jer je inflacija prisutna već godinama i to na visokom nivou. Na primer, uprkos osećaju gladi, pojedini Evropljani ne kriju da moraju da preskaču obroke.

Skoro svaki treći Evropljanin rekao je da je preskočio obrok kada je gladan, a posebno velike brojke beleže Grčka i Moldavija.

GFrejanje

Alo! Ilustracija A.V.

 

Ostali kompromisi koje ljudi prave odnose se i na to da ne pale grejanje, zajme novac ili se ne leče od zdravstvenih tegoba.

SVAKI TREĆI EVROPLJANIN GLADAN Alarmantni podaci novog istraživanja, najveća beda u dve države

Shutterstock

 

Istraživanje koje je sproveo JRF u junu pokazalo je da 5,7 miliona domaćinstava sa niskim prihodima u Velikoj Britaniji nema dovoljno novca za hranu, što je nazvano "jezivom novom normalom"

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading