DEMOKRATA SILOVAO DEVOJKU U NOVOM SADU Srđan Egić ostaje u pritvoru, žrtva dobila status osetljivog svedoka!
Foto: Alo/Ujedinjena demokratska Srbija

Pritvor Egiću može da traje do 8. maja, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

Devojka je dobila status posebno osetljivog svedoka i ona je ispitana u posebnoj prostoriji "Skrin sobi" Višeg suda u Novom Sadu.

Kako se pisalo, devojka koju je Egić navodno silovao ispričala je u policiji da se s njim upoznala preko Fejsbuka, te da ju je on pozvao na piće. 

Egić joj je navodno obećao da će joj pomoći da pronađe stan i posao jer kao bivši političar i biznismen ima dosta veza u Novom Sadu a, između ostalog, radi i za jednu agenciju koja pruža konsultantske usluge, odnosno organizuje "kurseve za poslovno obrazovanje i razvoj" što bi trebalo klijentima da olakša muke prilikom pronalaska posla.

On je navodno pod izgovorom da je svuda gužva zbog proslave Dana žena, odveo devojku u svoj stan i navodno zahtevao od nje da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. On ju je potom, sumnja se, upotrebom sile na to primorao, a devojka je uspela da pobegne iz stana i zatražila pomoć od prolaznika koji su je odveli u policiju.

Inače, Egić je diplomirani politikolog za međunarodne odnose, magistar i doktor ekonomskih nauka.

Od 2008. do 2013. godine bio je direktor Slobodne carinske zone Novi Sad AD. Od 2009. do 2012. godine bio je volonterski savetnik tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića (DS), a od 2014. do 2016. godine bio je direktor Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici.

Bio je na listi Ujedinjene demokratske Srbije na parlamentarnim izborima 2020. godine, koalicije koju su osnovali SRBIJA 21 i Vojvođanski front predvođeni Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Strankom moderne Srbije i Građanskim demokratskim forumom.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading