UPUCANI VEĆ RANJAVAN, NAPADAČ VEĆ POKUŠAO DA UBIJE Akteri pucnjave na Vračaru dobro poznati policiji od ranije
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kako se sumnja, on je u Ulici Maksima Gorkog hicima iz vatrenog oružja naneo teške telesne povrede 26-godišnjem Andreju P. iz Beograda i 21-godišnjem D. L. (21), državljaninu Severne Makedonije.

Andrej P. zatečen je na licu mesta sa ranom od metka u desnoj natkolenici. On je odmah vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar gde je operisan. Nedaleko odatle, u Novopazarskoj ulici zatečen je i makedonski državljanin. Policajcima je rekao da je ranjen u Maksima Gorkog, ali da ne poznaje Andreja P. i da se slučajno zatekao na mestu pucnjave. Iako je njega rikošet pogodio u leđa, imao je više sreće od Andreja P., kome je metak oštetio aortu.

Kako su ispričali očevici, napadač je na sebi imao crni kačket, naočare za sunce, belu majicu i sive pantalone. Istrčao je iz Čuburskog parka, zapucao u pravcu Andreja i pobegao.

Nakon dojave o pucnjavi, policija je pokrenula akciju „Vihor“ i angažovala jake snage. Akcija je ubrzo urodila plodom jer je napadač identifikovan, lociran i uhapšen samo tri sata kasnije! Kod njega su pronađeni pištolj, kačket i naočare koje je koristio u napadu.

Andrej P. (26) ranjavan je i pre šest godina u jednom balonu za fudbal na Vračaru. Tada je, prema pisanju medija, gledao utakmicu rekreativaca i posvađao se sa jednim igračem. Nakon što su se strasti smirile, taj igrač je napustio salu i vratio se sa pištoljem i pucao u Andreja.

Obračun zbog droge?

Ranjeni Andrej P. ima debeo kriminalni dosije. Protiv njega je podneto čak 12 krivičnih prijava zbog droge, oružja, razbojništva... i za njim je bila raspisana potraga zbog odsluženja zatvorske kazne. Zbog svega toga sumnja se da je do obračuna došlo usled neraščićenih poslova u vezi s trgovine narkoticima.

Protiv Nemanje Đ. već se vodi postupak pred Višim sudom u Beogradu i to takođe za pokušaj ubistva! Za razliku od preksinoć, tada je žrtvu napao nožem. Kako se saznaje, on do sada nije pravosnažno osuđivan. Njemu je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden tužiocu na saslušanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading