UPUCANI NA VRAČARU I RANIJE BIO META NAPADA Sumnja se da je pucač čekao žrtvu, sakriven u Čuburskom parku
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

Andrej, koji je i bio meta napada, sa teškim povredama noge prebačen j e u Urgentni centar, gde je odmah operisan. Njemu su hici oštetili aortu i u teškom je stanju. Makedonac je, srećom, prošao sa lakim telesnim povredama.

Pripadnici MUP Srbije, koji su uhapsili Nemanju Đ., pronašli su pištolj, kačket, garderobu, kao i naočare, koje je koristio prilikom napada. Tokom identifikacije utvrđeno je da do sada nije osuđivan, ali da je hapšen i da je u toku postupak pred Višim sudom u Beogradu zbog pokušaja ubistva. On je, prema optužnici, u ovom slučaju napao muškarca sa nožem i naneo mu teške povrede.

I ranjeni Andrej P. od ranije je poznat organima gonjenja. On ima čak 12 krivičnih prijava u policijskom dosijeu. Hapšen je zbog nelegalne trgovine drogom, posedovanje oružja, razbojništva...Za njim je raspisana i poternica zbog izdržavanja kazne zatvora. On će, čim se bude oporavio,pravo iz bolnice biti prebačen na robiju.

Određen pritvor osumnjičenoj devojčici za pokušaj ubistva vršnjaka i profesorke - Alo.rs

Do preksinoćnog obračuna došlo je oko 19,40 sati, na uglu ulica Maksima Gorkog i Cara Nikolaja. Sumnja se da je Nemanja Đ. čekao žrtvu, sakriven u Čuburskom parku. Kada je ugledao Andreja P., koji je u tom trenutku bio u blizini restorana sa brzom hranom, istrčao je i ka njemu ispalio više hitaca. Ranjeni mladić pao je na pločnik, a povređeni D.L. je, najverovatnije, zadobio lakše povrede u rikošetu.

Polcija je odmah po prijavi za pucnjavu otpočela akciju Vihor i gotovo blokirala ovaj deo Vračara. Vrlo brzo je pucač lociran, a potom i uhapšen. Nedaleko od mesta gde su mu stavljene lisice, pronađeni su materijalni tragovi i dokazi o pucnjavi. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nemanji Đ. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i u tom roku će, sa krivičnom prijavom za pokušaj teškog ubistva, biti izveden pred tužioca i izneti odbranu.

VEĆ PUCANO NA NjEGA

Prema operativnim saznanjima policije, Andrej P. je već bio meta oružanog napada. Pre šest godina se u Južnom Bulevaru, u balonu za mali fidbal, sukobio sa jednim muškarcem, koji je otvorio vatru na njega. Srećom, bez težih posledica, pišu Novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading