UBIO SAM ŽIŽIĆA: Saučešće porodici!
Foto: Alo.rs

Nakon priznanja krivičnog dela, on je odbio da odgovara na pitanja učesnika u postupku, ali je izjavio saučešće porodici i rekao da se kaje zbog onoga što je učinio.

Drugooptuženi Jovan Ugrenović negirao je izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, odnosno da je omogućio Milašinoviću da se sakrije posle ubistva.

Ispitani su i oštećeni - Žižićevi otac i brat, kao i dva gosta lokala. Sledeće suđenje zakazano je za 7. jul.

UBIO SAM ŽIŽIĆA: Saučešće porodici!

Foto: Alo.rs

 

Milašinoviću se na teret stavljaju tri krivična dela: teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Na meti ubica i otac žrtve

Uroš N. uhapšen je u Crnoj Gori avgusta prošle godine zbog sumnje da je pripremao ubistvo Mije Žižića, oca Luke Žižića. Policija je osumnjičenog uhvatila dok je putovao u Nikšić s ciljem da ubije starijeg Žižića. Navodno, kod sebe je imao lažni hrvatski pasoš.

Sumnje u planiranje ubistva Mije Žižića potvrđene su nakon što su istražitelji u mobilnom telefonu osumnjičenog pronašli poruke koje je razmenjivao sa saučesnicima.

Tada je utvrđeno da je on kontaktirao sa Srđanom K., koji je sa Markom Đ. učestvovao u ubistvu njegovog sina Luke u Beogradu. Sumnja se da su oni ubistvo starijeg Žižića spremali kako bi ga sprečili da im se osveti za likvidaciju svog sina.

 

Prema optužnici, Milašinović je kobnog dana u 18.50 časova na podmukao način lišio života Žižića, koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

UBIO SAM ŽIŽIĆA: Saučešće porodici!

Foto: Alo.rs

 

Osumnjičeni je ušao u lokal obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom i tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž., koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

UBIO SAM ŽIŽIĆA: Saučešće porodici!

Foto: Alo.rs

 

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se vratio nakon nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje sedam hitaca iz pištolja, koji je nosio bez dozvole.

Oštećeni ima povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne s lica mesta. Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U., koji je uhapšen 13. maja prošle godine.

Oba osumnjičena su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading