Bečej
Foto: Privatna arhiva/Printscreen/Google maps

Dečak (14) sa posebnim potrebama poginuo je u subotu uveče kada je skočio s prozora na trećem spratu zgrade u Bečeju. Policija je nakon tragedije uhapsila njegovu starateljku M. L. (60), kao i Z. K. (56) iz Bečeja i hrvatsku državljanku Lj. P. (49) jer se nisu brinule o njemu.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila u 21 sat u Dositejevoj ulici, nakon što je hraniteljka M. L. navodno u 18 časova krenula na letovanje i tinejdžera ostavila prijateljicama na čuvanje.

- Dečak je prišao prozoru i skočio najverovatnije zbog toga što prijateljice njegove hraniteljke, koja je tri sata ranije navodno krenula na more, nisu obraćale pažnju na njega - navodi naš izvor.

Tinejdžer je bio živ posle pada, ali je preminuo u bolnici uprkos naporima lekara da ga spasu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i protiv njih će biti podnete krivične prijave zbog zanemarivanja maloletnog lica. Nakon toga biće privedene nadležnom tužilaštvu u Bečeju na saslušanje.

Komšije iz zgrade u kojoj se dogodila nesreća kažu da su videle telo dečaka na travnjaku i da je prizor bio užasan.

- Oko tela je bila policijska traka, a čuli smo da je dečak bio živ, ali da je kasnije preminuo. Pao je s visine od oko deset metara - pričaju zaprepašćene komšije.

Njih je posebno zaprepastila i činjenica što je starateljka otišla i ostavila dečaka, iako je znala da o njemu mora posebno da se brine zbog nemoćnog stanja.

- Kako je mogla ostavi nemoćno dete bez nadzora i da sama otputuje na letovanje?! Ona je dužna da bude uz njega i, ako je već htela da ode na odmor, morala je i njega da povede. Ono mora da bude pod konstantnim nadzorom. Ko zna šta su te njene prijateljice radile u trenutku kada je dete skočilo s prozora. Jasno je da nisu ni obraćale pažnju na njega, što je užasno i neoprostivo - priča jedna komšinica.

Komšinica: Uzela dete samo zbog para

Ona dodaje da sumnja da starateljki uopšte nije bilo stalo do deteta, već da ga je uzela zbog novca.

- Država solidno plaća hraniteljima i ne bi me iznenadilo da je samo htela da zaradi, kao i njene prijateljice. Kad analizirate sve što se desilo, kako da pomislite drugačije? Osoba koja je uzela dete jer ga istinski želi nikad ne bi postupila kao ona - zaključuje komšinica.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading