Bečej
Foto: Alo/Miroslava Obadić

Žena M. L. (60), starateljka dečaka (14) sa posebnim potrebama koji je u subotu oko 21 sat pao sa trećeg sprata njenog stana u Dositejevoj ulici u Bečeju i poginuo, saslušana je juče u nadležnom tužilaštvu.

Iskaz su dale i njene prijateljice - austrijska državljanka Z. K. (56) i Hrvatica Lj. P. (49), kojima je starateljka prepustila dečaka na čuvanje kada je otišla na letovanje. One se terete za krivično delo napuštanje nemoćnog lica.

Očevici su za Alo! do detalja ispričali šta se dogodilo kobne večeri. Među njima je i S. Š., komšinica koja živi na drugom spratu, odmah ispod stana u kojem se desila tragedija.

Bio mnogo vezan za starateljku

Komšije navode da je stradali dečak bio mnogo vezan za hraniteljku koja je na more kobnog dana otišla u 18 časova, a tragedija se dogodila tri sata nakon toga.

Ona dodaje da joj je starateljka dečaka rekla da će otići deset dana na more.

- Bile smo zajedno na terasi i kazala mi je da će u stanu biti jedna žena koja će čuvati dečaka, da se ne iznenadim. Retko su dolazili u taj stan - kaže komšinica.

Njena ćerka priča da je jedna od prijateljica hraniteljke koja živi u Austriji kobnog dana trebalo da se vrati u Austriju, a druga da ostane sa dečakom.

- Moj suprug je uneo dete u hodnik zgrade da ne bi kisnulo. Kad ga je podigao sa trave na kojoj je ležalo, čulo se kako je teško disalo. Imao je utisak kao da je nosio džak. Dete je bilo mlitavo, potpuno je bilo polomljeno - prepričava ona užasne detalje.

Natalija Kosanović, komšinica koja živi na prizemlju, kaže za Alo! da je nesrećne večeri bila u prednjoj sobi sa druge strane ulice, ali da je videla policiju na parkingu.

- Ni na kraj pameti mi nije bilo šta se dogodilo. Za tragediju sam saznala kada sam krenula u prodavnicu. Videla sam krv u ulazu i policijsku traku. Šokirala sam se i uzrujala. Nisam ni znala da je dete tu jer ga je starateljka retko dovodila. Zadržavala se jako kratko jer ona živi u Novom Bečeju. U stari Bečej je dolazila s dečakom ujutru, u školu za decu sa posebnim potrebama - navodi Kosanovićeva i dodaje da je dečakova hraniteljka bila veoma požrtvovana.

- Mnogo je volela to dete, kao da ga je rodila. Dečak je kod nje bio osam ili devet godina. Stan u kojem se desila tragedija kupila je prvom detetu koje je othranila, a koje živi i radi u Austriji. Ne mogu ni da zamislim kako joj je sad - kaže Natalija Kosanović.

Prijateljice ga ostavile i otišle u prodavnicu?

Prijateljice stareteljke, prema nezvaničnim informacijama, dečaka su ostavile samog u stanu i otišle u prodavnicu. Sve tri uhapšene su u nedelju, a ukoliko budu osuđene, preti im od jedne do osam godina robije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading