Hapšenje kriminalne grupe u Grockoj
Foto: Printscreen/Preentscreen

Podsetimo, kako je Kurir pisao, pripadnici ove kriminalne grupe dovode se u vezu sa švercom 782 kilograma marihuane koji je 2. marta 2020. zaplenjen na graničnom prelazu Vatina, ali i kokainom vrednim oko 300 miliona evra koji je 2019. zaplenjen u Crnom moru u Rumuniji. Tužilaštvo je kao organizatora ove kriminalne grupe označilo Miroslava Starčevića, koji je uhapšen u maju i od tada se nalazi u pritvoru. Takođe, jedan od obuhvaćenih krivičnom prijavom je već u pritvoru u Francuskoj.

Kako je Kurir pisao, kokain u Rumuniji je zaplenjen 2019. pošto je u kamionu dvojice Vranjanaca - Nenada Cvetkovića i Toda Krstića pronađena manja količina droge, a potom je otkriven veći tovar koji je završio u delti Dunava, pošto se brod sa duplim dnom koji je prevozio pakete, prevrnuo. Vrednost švercovane droge procenjena je na 300 miliona evra.

Tužilaštvo

Zaćutali na saslušanju

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je juče da je posle saslušanja donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Miroslava Starčevića, Predraga Stojića, Zorana Jovanovića, Miloša Milovanovića, Marka Milovanovića, Stefana Nakića, Srđana Đurića i Marka Simića zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

- Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor - saopšteno je iz tužilaštva. Kako se navodi, osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem.

Predrag Stojić, koji je uhapšen sa braćom Milovanović, posle zaplene droge u Rumuniji, pominjao se kao osoba za koju su radili uhapšenji Vranjanci.

Cvetković i Krstić, koji su osuđeni na po devet godina i četiri meseca zatvora u Rumuniji, branili su se da ne znaju šta prevoze, a tokom istrage je utvrđeno da su bili zaposleni u transportnom preduzeću Miloša Milovanovića.

Podsetimo, tada se sumnjalo da iza pošiljke stoji Davor T. iz Vranja, s kojim se navodno starleta Soraja družila u Moskvi, gde on poseduje luksuzni restoran. Starleta nikada nije uslikana sa Davorom T., ali je Kurir još posle velike zaplene u Rumuniji, u junu 2019. objavio fotografiju Soraje i Miloša Milovanovića koji je juče uhapšen. U vreme kada su zajedno uslikani u jednom restoranu u grčkom letovalištu Hanioti, Milovanović je navodno važio za desnu ruku Davora T.

Soraja je sedela u društvu, za istim stolom sa Vranjancem Milošem Milovanovićem. Sedela je tik do njega i videlo se da se dobro poznaju i da su prisni - rekao je tada izvor Kurira. Inače, starleti je godinama bio zabranjen ulaz u Srbiju zbog njenih kontakata sa bezbednosno-interesantnim osobama.

Miloš Milovanović, s kojim je starleta bila u društvu, prema saopštenju policije, osmislio je plan da ova grupa na području Srbije za druge kriminalne grupe obavlja transport većih količina droge.

- Za transport droge iz Albanije do Srbije i dalje na području Evrope, a sve u cilju sticanja dobiti za sebe i ostale pripadnike ove kriminalne grupe, koristili su kamione sa prikolicom u kojima su specijalno izrađeni bunkeri za skladištenje droge - navedeno je u saopštenju MUP.

Pretresi

Oružje, satovi, novac i kola

Prilikom pretresanja stanova i drugih prostorija osumnjičenih, kako je saopšteno iz policije, pronađena je veća količina novca, oružje, kao i više skupocenih vozila.

- Nastavlja se rad na prikupljanju dokaza radi potvrđivanja operativnih podataka da je ova kriminalna grupa odgovorna i za još neke velike zaplene marihuane i kokaina, kako na području Srbije, tako i u Evropi - potvrđeno je iz MUP.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading