hapšenje
Foto: Alo/mup

Uspešna akcija! Beogradska policija uhapsila je sedmoro ljudi na Paliluli u Beogradu sa više stotina kilograma marihuane! Reč je o ozbiljnoj kriminalnoj grupi, a pali su zahvaljujući njihovom vozaču, kojem je policija pronašla ključeve od njihove dobro skrivene laboratorije!

U akciji četvrtog odeljenja beogradske policije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu otkriven je još jedan krak narko-bande koja se bavila proizvodnjom, sušenjem i prodajom marihuane. U akciji je uhapšeno pet muškaraca i dve žene, a tom prilikom zaplenjeno je više stotina kilograma marihuane čija je ulična vrednost veća od pet miliona evra.

hapšenje

MUP

 

Pored droge, pronađena je laboratorija za proizvodnju, ali i sušara i skladište gde se marihuana pakovala i pripremala za prodaju na veliko.

Sinhronizovana akcija izvršena je u četvrtak u srpskoj prestonici na teritoriji opštine Palilula, odnosno na Zrenjaninskom putu.

Pao i vođa ekipe

Kako saznajemo, utvrđuje se za koga je ova ekipa radila, a navodno među uhapšenima je i vođa te ekipe.

- Sumnja se da je Vladimir K. osoba koja je okupila i angažovala svoje poznanike da se bave uzgojem marihuane u veštačkim uslovima. Utvrđuje se da li je neki veći igrač angažovao Vladimira, odnosno obezbedio mu seme, laboratoriju i iznajmio kuće za obradu marihuane. Zbog toga mu je zaplenjen mobilni telefon kako bi se proverilo s kim je sve i zašto bio u kontaktu u prethodnom periodu - rekao je izvor.   

 

Lisice na ruke su stavljene Vladimiru L. (45), Aleksandru L. (32), Sandri J. (33), Katarini B. (39), Mladenu I. ( 41), Vladimiru K. (45) i Aleksandru G. (39) zbog sumnje da su se udružili radi proizvodnje i stavljanja u promet droge.

Kako saznajemo, Vladimir, Aleksandar, Sandra, Katarina, Mladen i Vladimir K. uhapšeni su u specijalno napravljenoj laboratoriji, dok su se osumnjičeni bavili uzgojem, odnosno sečom, obradom i sušenjem marihuane.

KRIMINALNA GRUPA SA PALILULE PALA ZBOG SVOG VOZAČA Policija u kombiju pronašla ključeve laboratorije!

Foto: MUP Srbije

 

- Hapšenje osumnjičenih je izgledalo poput filmskih scena akcionih filmova u kojim policajci upadaju u prostoriju gde radnici rade na preradi narkotika - navodi izvor.

Prema navodima našeg izvora, početak akcije je započet na Zrenjaninskom putu. Najpre je presretnut kombi koji je vozio Aleksandar G. i koji je izašao iz dvorišta u kojem se nalazi kuća s montiranom laboratorijom.

- Ovo je uspeh celog tima četvrtog odeljenja, koji je dugo radio na ovom slučaju. Nakon što su operativci presreli osumnjičenog Aleksandra G., kod njega su pronašli ključeve od kuće u kojoj se nalazila laboratorija. Sumnja se da je on uz pomoć tog kombija ubranu marihuanu prevozio od laboratorije do sušare - objašnjava izvor, i dodaje detalje akcije:

- Prilikom upada osumnjičeni su zatečeni kako obavljaju svoje aktivnosti u proizvodnji droge i jednostavno nisu imali vremena da reaguju. Pronađeno je više stotina kilograma marihuane sa svom pratećom opremom koju moderna laboratorija poseduje. Takođe, kod njih su pronađeni ključevi i druge kuće. Pretresom te kuće ustanovljeno je da je ona služila kao sušara i u njoj je pronađena marihuana spremna za dalju prodaju - rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, svako od osumnjičenih je imao svoju ulogu u lancu proizvodnje, ali i u daljoj distribuciji narkotika.

BONUS VIDEO

@dosije.192 Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, o slučaju Duš(M)anke, žene koja je ubila muža pa zapalila brata #dosije192 #dusanka #fypシ #zlocin #predragbalcacanovic ♬ original sound - Dosije 192

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading