Brus
Foto: Printscreen

Ogromna tragedija dogodila se juče u 10.20 časova u selu Milentija u Brusu kada se automobil prevrnuo, a priilikom nesreće je stradala trogodišnja devojčica dok je majka Dragana A. S. koja je upravljala vozilom zadobila teške povrede.

Danas je sahranjena devojčica Elena, a opelo je počelo u 14 časova nakon čega se krenula ka na groblju u Osrecima.

Devojčica je sahranjena u malom belom kovčegu, a na vencu je pisalo poslednji pozdrav Leni od mame, tate i Akija.

Otac je sve vreme držao figuru anđela u rukama i primao je saučešča.

Tri sveštenika su služila opelo maloj Eleni, a bele ruže su bile na kovčegu. Tu je i beli krst sa imenom deteta.

Sahrani je prisustvovalo između 200 i 300 ljudi, od porodice, preko prijatelja i rodbine, pa sve do meštana sela Milentija.

Babe i dede, roditelji od majke i oca nastradale devojčice, u suzama ispraćaju svoju unuku. Jedna od baka je kukala dok su sveštenici držali opelo.

Porodični pas, koji ima godina isto koliko i Andrija, je takođe prisutan. Meštani kažu da je sam došao pošto žive blizu groblja.

Povorka je nešto posle 14 časova krenula ka malom groblju, a sveštenici su se na raskrsnicama zaustavljali da očitaju poslednje molitve.

Nema osobe na groblju koja nije zaplakala kada su spustali sanduk poginule devojčice u raku. Grobljem su odjekivali jecaji.

Meštani kažu da ne pamte ovakvu tragediju.

- Desi se da pogine neko iz susednog sela, da ga znamo iz viđenja, ali  ne neko naš i ne neko tako mlad ko nije ni zakoračio u život - kažu meštani sela Milentija za beogradske medije. 

Da podsetimo, strašna nesreća se dogoila juče, a o detaljima smo već pisali.

- Majka je vozila dete u vrtić, svaki dan je prolazila tim putem i nikome nije jasno šta se ovog puta desilo.

Ta deonica je poprilično zaleđena, nesrećna žena se spuštala niz ulicu kada je u jednom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom, iz desne trake ju je bacilo u levu, probila je zaštitnu ogradu i odletela 10-ak, 15 metara na drugu stranu.

Potom, od siline udarca auto se prevrnuo i u tom trenutku, jedan panj smrskao je krov zadnjeg dela auta i tako je nesrećno dete nastradalo. Devojčica je bila vezana u kolima, ali nažalost nije joj bilo spasa - kaže za beogradske medije meštanin sela Milentija.

Nakon tog udarca, auto je sleteo u rečicu i ostao sa točkovima na dole.

Inače, kako navode meštani ovog malog mesta, reč je o divnoj porodici. 

- I otac Radovan i teško povređena majka Dragana su divni ljudi, uvek nasmejani i pozitivni. Ne zamo kako će dalje. Imaju i starijeg sina Andriju koji je treći razred osnovne škole - zaključuje meštanin za Republiku.rs

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading